Connect with us

Hirdetés

technokrata

Epicor-Scala: globális középpiaci vállalkozás

Dotkom

Epicor-Scala: globális középpiaci vállalkozás

Az Epicor nyilvános ajánlatot jelentett be a Scala Business Solutions összes részvényére.

Az Epicor Software Corporation és a Scala Business Solutions NV bejelentették az Epicor minden kibocsátott és kintlévő Scala-részvényre vonatkozó kedvező ajánlatát. Az ajánlat egy Scala részvényre vonatkozóan 1,8230 dollár készpénzből és 0,1795 általános Epicor-papírból áll, amely bizonyos részletek szerint még változhat.

Egy vezető globális középpiaci vállalkozás létrehozása
Az egyesülés a közepes piaci szegmens legnagyobb független szolgáltatóvállalatát eredményezné a Microsoft .NET platformjára és webes szolgáltatásokra épülő kollaboratív vállalati ügyviteli rendszer (ERP), ügyfélkapcsolat-kezelési (CRM) és szállítóilánc-felügyeleti (SCM) alkalmazások területén.

A 2004-re közelítőleg 250 millió dollár éves bevételt tervező egyesített vállalat – amely világszerte több mint 20 ezer felhasználó által alkalmazott integrált megoldások széles választékát kínálja – globális jelenlétét a közepes piaci szereplők, multinacionális nagyvállalatok és helyi cégek számára nyújtott világméretű értékesítési, tanácsadási és támogatói szolgáltatásokkal kívánja bővíteni. A tervezett egyesülés okozta növekedés várhatóan az Epicor 2004 második negyedévi (GAAP-szabályok szerinti) bevételében és a 2004-es gazdasági évben fog jelentkezni.

Az Epicor véleménye szerint a Scala tervezett megvásárlása számos potenciális előnnyel jár, úgymint:

  • A vállalategyesítéssel olyan erős globális szervezet jön létre, amely képes a legfejlettebb piacokon – Észak-Amerikában, Nyugat-Európában, Ausztráliában és Új-Zélandon – valamint a legfontosabb fejlődő területeken, így Közép- és Kelet-Európában, Oroszországban, Kínában és Latin-Amerikában is szoftvereket és szolgáltatásokat nyújtani.
  • Az egyesített vállalat egy sor olyan Microsoft-technológiára épülő terméket kínál, amelyek szélesebb körű és mélyebb funkcionalitással rendelkeznek, valamint gyorsabban piacra dobhatók, mint akár az Epicor, akár a Scala külön-külön kialakított megoldásai.
  • Az egyesülés eredményeképpen a vállalat megfelelő globális infrastruktúrával fog rendelkezni a vásárlói igények folyamatos figyelésére és gyors megválaszolására; illetve arra, hogy még kiválóbb fejlesztési, kereskedelmi és támogatási szolgáltatásokat nyújtson a csúcskategóriás szoftvertechnológiákhoz és megoldásokhoz.
  • Az egyesített vállalat segítségével az Epicor különböző bevételi forrásokra tehet szert az Epicor és a Scala egymást kiegészítő piaci és termékkínálatbeli előnyeinek kombinálásával.
  • A különálló Epicorhoz és Scalához viszonyítva az egyesített vállalat jobb növekedési helyzetben lesz a legfontosabb, növekvő vertikális piacokon való fokozottabb jelenléte miatt – ilyen piaci területek például a gazdasági szolgáltatások, a csomagolt fogyasztási cikkek és a professzionális szolgáltatások területe; az autógyártás, az ipari gépgyártás, a világítástechnika, az elektronika, a vendéglátás, a gyógyszergyártás és a nonprofit szervezetek.
  • A különálló Epicorhoz és Scalához viszonyítva az egyesített vállalat nagyobb műveleti hatékonysággal dolgozhat azáltal, hogy munkába állíthatók a kihasználatlan kapacitások és megszüntethetők a kettős kiadások, így az általános és adminisztratív, kutatási, fejlesztési, a létesítményekkel és a műszaki támogatással kapcsolatos költségek.
  • A két vállalat kollaboratív szaktudással rendelkezik és egyazon stratégiai jövőképen osztozik: átfogó szoftvermegoldásokat kíván biztosítani az üzleti folyamatok területén.

A Scala felügyelőbizottsága és igazgatótanácsa teljes mértékben támogatja az Epicor nyilvános ajánlatát, és annak elfogadását javasolja a részvénytulajdonosok számára.

Az ajánlati időszak
Az Epicor szeretné a nyilvános ajánlatot 2004 februárjának vége előtt lezárni. Ha a nyilvános ajánlat eredményeképpen az Epicor részesedése a Scalában eléri vagy meghaladja a teljes kibocsátott részvénytőke 95 százalékát, az Epicor a holland törvények szerint kívánja gyakorolni jogait a kiszorítási eljárások kezdeményezéséhez és az egyéb lezárás utáni átszervezési lépésekhez a részvények 100 százalékának megszerzése érdekében. Az Epicornak – amint lehetséges – szándékában áll a Scala részvényeket kivezetni az amszterdami Euronext tőzsdéről.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés