Connect with us

Hirdetés

technokrata

Akár évi 15 százalékos költségcsökkenés a HP legújabb technológiájával

Dotkom

Akár évi 15 százalékos költségcsökkenés a HP legújabb technológiájával

Több mint 100.000 virtualizációs szoftverlicencet adott el a HP az EMEA-régió területén, valamint több ezer ügyfél használja a HP virtualizációs megoldásait.

A HP Adaptive Enterprise (Alkalmazkodó Vállalat) koncepciójának megvalósításában központi szerepet játszó HP Szolgáltatások szakemberei segítséget nyújtanak ügyfeleiknek teljes üzleti és IT környezetük felmérésében és optimalizálásában, ezt követően pedig – igény szerint – be is vezetik a kívánt megoldásokat illetve támogatást nyújtanak a lebonyolításhoz.

A HP Szolgáltatások által kínált felügyeleti opciók (például: tökéletesen közmű jellegű megoldások, outsourcing stb.) közül mindenki rugalmasan kiválaszthatja a szükségleteinek leginkább megfelelő konstrukciót. Ennek értelmében a HP minden eddiginél nagyobb figyelmet fordít a virtualizációs technológiák, szolgáltatások kidolgozására, mostani kínálatát pedig új technológiákkal és szolgáltatásokkal gazdagította. A virtualizáció fontos alappillére a környezeti változásokhoz rugalmasan alkalmazkodni képes nagyvállalati infrastruktúra kiépítését célzó HP Adaptive Enterprise stratégiának.

A virtualizáció névvel illetett informatikai szemlélet lényege, hogy a vállalat egységes, igény szerint megosztható erőforrásbázist hoz létre eszközeiből a még jobb kihasználtság és a rendelkezésre állás maximálása miatt. Továbbá ezzel képes lehet az IT erőforrásokkal kapcsolatos kínálatot és keresletet automatikusan összehangolni. A virtualizáció révén az ügyfelek informatikai költségvetésük csökkentésével párhuzamosan javíthatják üzleti reagálókészségüket, gyorsabban tudnak alkalmazkodni a piaci viszonyok és az ügyféligények változásához.

A Gartner nemrégiben közzétett jelentése szerint azok a vállalatok, amelyek nem aknázzák ki a virtualizációs technológiákban rejlő lehetőségeket, 2008-ig Intel szerverek esetén 25, RISC-rendszerek esetén pedig 15 százalékkal többet költenek majd évente hardverre, szoftverre, munkadíjra és irodatérre (valószínűségi érték: 0,7).

A HP már eddig is komoly forgalmat bonyolított az virtualizációs megoldások EMEA-régióbeli piacán. Többek között az ArboNed (Hollandia), a Denizbank (Törökország), az INRIA (Franciaország), a Queens University Belfast (Egyesült Királyság) és a Royal Vendex KBB (Hollandia) is a HP virtualizációs megoldásai segítségével növeli IT erőforrásai rugalmasságát.

Több mint 100.000 virtualizációs szoftverlicencet adott el a HP az EMEA-régió területén, valamint több ezer ügyfél használja a HP virtualizációs megoldásait, ami szintén hozzájárul a vállalat regionális szerver- és tárolópiaci pozíciójának erősödéséhez.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés