Connect with us

technokrata

Meredeken nő a Sulinet Expressz adókedvezményes vásárlást igénybevevők száma

Dotkom

Meredeken nő a Sulinet Expressz adókedvezményes vásárlást igénybevevők száma

A Sulinet Expressz Program az oktatásban érintettek széles rétegének biztosít lehetőséget arra, hogy számítógépet és számítástechnikai eszközöket vásároljon adókedvezménnyel.

Hétről-hétre egyre több jogosult él a Sulinet Expressz Program által kínált lehetőséggel, hiszen Karácsonyra a vásárlások összértéke meghaladta a 17 milliárd forintot. A Sulinet Expressz II. pályázat kiírásával a jövő évtől a programban résztvevő cégek körének bővülése várható. A program koordinálását a november végén megalakult szakértői testület, a Projekt Tanács végzi.

2003. január 13-án hirdette meg az Oktatási Minisztérium, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium valamint az Informatikai és Hírközlési Minisztérium a Sulinet Expressz – Egész életen át tartó tanulás – Tudásalapú társadalom – I. pályázatát számítástechnikai eszközöket gyártó, illetve azokat közvetlenül importáló cégek számára.

A Sulinet Expressz Program a pedagógusoknak, tanároknak, diákoknak és a diákok szüleinek és a felnőttoktatásban résztvevőknek biztosít lehetőséget arra, hogy évi 60 ezer forint adókedvezmény igénybevételével számítógéphez, számítástechnikai eszközökhöz jussanak. A program célja az, hogy minden pedagógus, illetve az oktatásban érintettek lehető legszélesebb köre saját számítógéphez jusson, már meglévő PC-jét korszerűsíthesse, számítástechnikai eszköztárát bővíthesse.

A július elején indult program hétről-hétre népszerűbb: minden hónapban látványosan növekedett a számítógép, számítástechnikai eszközöket a Sulinet Expressz keretében vásárlók és tartós bérlettel megszerzők száma. A megvásárolt termékek összértéke mára meghaladta a 17 milliárd forintot. Az 1.800 értékesítési pont lehetőséget biztosít arra, hogy az ország különböző részén élő jogosultak lakóhelyükhöz közel tudják megvásárolni a Sulinet Expressz matricával ellátott számítástechnikai eszközöket.

A Sulinet Expressz Projekt Tanácsa 2003. november 24-én alakult meg. A szakmai tanácsadó testületbe az Oktatási Minisztérium, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, illetve a Pénzügyminisztérium delegált tagokat. A hetente ülésező Projekt Tanács a Sulinet Expressz Program szakmai koordinálására, a program gyakorlati megvalósításának felügyeletére és ellenőrzésére, a felmerülő problémák kezelésére, valamint a Sulinet Expressz II. pályázati kiírás jóváhagyására jött létre. A testület december 9-én tartott ülésén arról döntött, hogy a program keretében értékesíthető termékek közül törli a laptop hordtáskát, a játékvezérlőt és játékkonzolokat, a projektort és digitális videokamerát.

2003. november 27-én megjelent Sulinet Expressz II. pályázat célja, hogy a jelenleginél több szállító termékei kerüljenek a programba. A három tárca lehetőséget kíván biztosítani arra, hogy valamennyi, a feltételeknek megfelelő szállító egy akkreditációs eljárást követően a program keretében értékesíthesse termékeit. A pályázat folyamatos, a programhoz való csatlakozás szándékát jelentkezési nyilatkozattal nyilváníthatják ki a cégek. Az új pályázat nyertesei legkorábban 2004. január 15-ét követően értékesíthetik a Projekt Tanács által elfogadásra került termékeiket.

Az OM felhívja a sulinetes termékeket vásárolni szándékozók figyelmét, hogy a 2003. évi adóbevallásukban csak akkor igényelhetik vissza a 60 ezer forint adókedvezményt, ha a vásárláskor kiállított számlán 2003. évi dátum szerepel. A 2004-ben kiállított számla alapján 2005-ben igényelhető vissza az adókedvezmény. A tárca arra kéri a programban résztvevő szállítókat és közreműködőiket, hogy erre a tényre hívják fel a vásárlók figyelmét.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp