Connect with us

technokrata

Chello: új szűrőrendszer Európa-szerte a kéretlen emailek ellen

Dotkom

Chello: új szűrőrendszer Európa-szerte a kéretlen emailek ellen

Már az első napon hétmillió spamet állított meg a szűrő.

A Chello broadband, Európa egyik vezető szélessávú kábeles Internet-szolgáltatója bejelentette, hogy egy új spamszűrő bevezetésével határozottan meg kívánja állítani a felhasználóinak küldött kéretlen elektronikus levelek egyre nagyobb áradatát. Amikor a Chello pán-europai levelezőrendszerébe a feketelistáján szereplő címről érkezik e-mail, akkor azt azonnal blokkolja és hibaüzenetet küld a feladójának. A Chello az új spamszűrő bevezetésétől azt reméli, hogy az egyben jelentősen javítja levelező szolgáltatásának a teljesítményét is.

A spamszűrő már működésbe lépésének első napján mintegy 7 millió kéretlen levelet állított meg, ami a Chello levelezőrendszerén lebonyolított forgalom több mint 50%-át teszi ki.

A feketelista

A Chello által használt spam feketelistát a spamcom.net kezeli, a világ minden részéből, különböző Internet-szolgáltatóktól és felhasználóktól kapott panaszok, bejelentések alapján. Amint a spamcom.net beazonosít egy kéretlenlevél-küldőt, a feladó IP címét felveszi a feketelistára, és a tiltást csak akkor oldja fel, ha 48 órán át nem kapott újabb bejelentést a spammelővel kapcsolatosan.

Sudhir Ispahani, a Chello-t és a UPC-t tulajdonló UGC Europe műszaki főigazgatója elmondta: “Azzal, hogy a spamek felszámolásában aktív szerepet vállalunk, jelentősen csökkentjük a tíz európai országban élő 750 ezer felhasználónknak küldött kéretlen e-mailek számát. Új spamszűrő rendszerünk is hozzájárul ahhoz, hogy előfizetőink az Internet előnyeit valóban élvezhessék, köztük azt is, hogy a tényleg szükséges elektronikus leveleket elküldhessék és fogadhassák.”

Chello felhasználók a tiltólistán

Természetesen akár egy Chello előfizető is felkerülhet a feketelistára, a levelező rendszer ez esetben is blokkolja az általa küldött leveleket. Ez úgy is megtörténhet, hogy a számítógépét a tudta nélkül használják fel spamek küldésére. Ezekben az esetekben a Chello vírusellenőrző telepítését javasolja előfizetőinek és ügyfélszolgálatain keresztül is segítséget nyújt a védekezéshez.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle