Connect with us

technokrata

További Microsoft perek a spammerekkel szemben

Dotkom

További Microsoft perek a spammerekkel szemben

A jogi lépések folytatását ígérte be Redmond a kéretlen e-mailek küldőivel szemben.

Szerdán jelentette be Sean Sundwall, a Microsoft egyik szóvivője, hogy megállapodtak egy New York-i ügyvéddel, Eliot Spitzerrel, annak érdekében, hogy további pereket indíthassanak a spamet küldőkkel szemben. Sundwall bejelentése Redmond spamellenes stratégiájának további erősödését hozta magával; az első jogi eljárásokra még júniusban került sor, amikor a Microsoft 15 pert indított Egyesült Államokbeli és nagy-britanniai spammerek ellen. A vád az MSN Internet-szolgáltatás több mint 2 milliárd nem kívánt e-maillel való elárasztása volt.

Bill Gates, a Microsoft alapítója ugyanebben a hónapban minősítette egy nyílt levélben a cég spammel szembeni küzdelemét a vállalat egyik legfontosabb tevékenységének. Gates szavai Redmond addigi politikáját igazolták: a Microsoft idén még szélesebb körben igyekezett fellépni a kéretlen digitális levelekkel szemben (új antispam technológiák megjelenése, az iparági vezető cégekkel való összefogás, jogi lépések stb.).

A terület fontosságára és az általa keltett probléma nagyságára irányítja a figyelmet az is, hogy az USA elnöke, ifjabb George Bush a napokban írta alá az Egyesült Államok első nemzeti antispam törvényét. A jogi szabályozás az időrabló és termelékenységcsökkentő kéretlen e-mailek számos formájának küldését szankcionálja, méghozzá igen szigorúan.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp