Connect with us

technokrata

Oracle: 12 cent nyereség részvényenként

Dotkom

Oracle: 12 cent nyereség részvényenként

Az új alkalmazáslicencek értékesítése 27%-kal, az új adatbázislicenceké 11%-kal nőtt.

Az Oracle Corporation bejelentette, hogy a második negyedéves árbevétele 8%-kal nőtt, elérve a 2,5 milliárd USA dollárt, míg nettó nyeresége a tavalyi év második negyedévéhez képest 15%-kal emelkedett, és így 617 millió dollárt tett ki.

Az egy részvényre jutó eredmény 12 cent volt a tavalyi 10 centhez képest. Az új szoftverlicencek értékesítéséből származó árbevétel 13%-kal nőtt, és így 849 millió dollár lett, míg a licencfrissítésekből és terméktámogatásból származó árbevétel 17%-kal nőve elérte az 1.114 millió dollárt. A második negyedév profitrátája 37% volt, ami 300 bázisponttal jobb a tavalyinál. Az üzleti év első félévének működésből származó pénzforgalom 1,6 milliárd dollár volt.

„Rendkívül elégedettek vagyunk e negyed kiváló teljesítményével. Szívós szakmai munkánk sikere, versenypozíciónk erősödése és a gazdasági helyzet javulása mind felülmúlta várakozásainkat. Emellett növekedésünk kiegyensúlyozott volt. Az összes fontosabb szoftveres termékkategóriában és földrajzi térségben növekedést könyvelhettünk el.” – jelentette ki Jeffrey Henley, az Oracle pénzügyi igazgatója.

„Az alkalmazásértékesítés 27%-os bővülése számos versenytársunk növekedési ütemét meghaladja, közöttük az SAP, a PeopleSoft, a Lawson és a Siebel legutóbbi közzétett negyedéves eredményeit is. Például a PeopleSoft és a JD Edwards egyesüléséből származó vállalat új licenceladásokból elért bevétele 18%-kal csökkent ahhoz képest, amikor még két külön cégként működtek.” – mutatott rá Larry Ellison, az Oracle elnök-vezérigazgatója.

„Azonban alkalmazási üzletágunk leggyorsabban növekvő területe az outsourcing, amely ebben a negyedévben 82%-os növekedést mutatott fel.” – tette hozzá. „Adatbázis-technológiánk üzleti sikere innovációs képességünktől függ. A következő hetekben véglegesítjük az Oracle 10g megjelenését, amely az első olyan adatbázis-kezelő és alkalmazáskiszolgáló, amelyet eleve az olcsó számítógépekből álló számítóhálózatokon való működésre terveztek. A számítóhálózatos technológia, a „grid”, jobb teljesítményt és nagyobb megbízhatóságot nyújt, miközben jelentősen csökkenti a számítógépes infrastruktúra költségeit. Ügyfeleink az ilyen jellegű újításokat találják meggyőzőnek.” – emelte ki Larry Ellison.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp