Connect with us

technokrata

Felvásárolhatják a ZoneAlarm készítőjét

Dotkom

Felvásárolhatják a ZoneAlarm készítőjét

A felhasználók körében a ZoneAlarm tűzfal ingyenesen használható változata miatt népszerűvé vált Zone Labs-et 205 millió dollárért felvásárolni tervezi a Check Point Software Technologies.

A Zone Labs becslése szerint körülbelül 25 milliónyian használják szerte a világon ZoneAlarm tűzfalát, s ezen felhasználók nagy része annak ingyenes változatát alkalmazza számítógépén. Kedvelt a vállalati környezet számára készített verzió is, mely olyan plusz szolgáltatásokkal van kiegészítve, mint például a desktop távoli menedzsmentje. A Zone Labs ezenfelül az IMSecure nevű alkalmazás fejlesztéséért is felel, mely program az azonnali üzenőszoftverek védelmét hivatott szolgálni (ezt egyébként az azonos nevű cég felvásárlásával szerezték meg).

A Check Point elsősorban a szerveroldali tűzfalakra koncentrál termékeivel, így a vállalat portfolióját kiegészítené a Zone Labs asztali számítógépekre és noteszgépekre tervezett szoftvere. A tervezett akvizíció révén azt is remélik a Check Pointnál, hogy a konkurenciával szemben jobb versenypozícióba kerülhetnek az ügyfelekért folytatott küzdelemben. Arról azonban (egyelőre) nem esett szó, hogy mi lesz a ZoneAlarm ingyenes változatának további sorsa – ámbár az alkalmazást használó többmilliós tábort bizonyára nem fogja cserbenhagyni a Check Point sem.

Ez utóbbi egyébként 113 millió dollárnyi készpénzt és 92 millió dollárnyi részvényt tervez a San Francisco-i Zone Labs-ért fizetni.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp