Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az EMC felvásárolja a VMware-t

Dotkom

Az EMC felvásárolja a VMware-t

A VMware megvétele központi szerepet játszik az EMC stratégiájában: a cég a szerver és adattárolás virtualizáció egységesítésének fejlesztéséhez szükséges.

Az EMC határozott megállapodást kötött a palo altoi székhelyű VMware vállalat felvásárlására egy 635 millió dolláros tranzakció keretében. A VMware, egy rohamosan bővülő magánkézben lévő szoftver vállalat, világelső az Intel alapú informatikai szoftverek terén. A felvásárlás függ a szokásos záró kikötésektől és a szabályozási jóváhagyásoktól. Az ügylet befejezése 2004 első negyedévében várható.

A VMware megvétele központi szerepet játszik az EMC stratégiájában, amivel segít a vásárlóknak a költségeik csökkentésében, valamint a műveletek egyszerűbbé tételében azáltal, hogy a heterogén IT-infrastruktúrában virtualizációs technológiák alkalmazásával egyetlen közös tárolási és informatikai erőforrást hoz létre. A „Virtuális Információs Infrastruktúra” lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy üzleti igényeik változásával üzemen kívüli idő nélkül konfigurálják, illetve átkonfigurálják számítógépes alkalmazási és adattárolási környezetüket. Az EMC számításai szerint a VMware vezető pozíciója a szerver virtualizációban és az EMC fejlesztései az adattárolás virtualizációjában erős alapot nyújtanak majd a következő generációs információ életciklus menedzsment megoldásokhoz.

A VMware technológiája lehetővé teszi, hogy több operációs rendszer – többek között Microsoft Windows, Linux és NetWare – fusson egymással párhuzamosan, egymástól függetlenül egyazon Intel alapú szerveren vagy munkaállomáson, és a futtatott alkalmazásokat mozgatni lehessen rendszerek között üzletmenet-megszakítás nélkül. Ezek a „virtuális gépek” megszakítás nélkül integrálódnak a már létező fizikai infrastruktúrába és felügyelő keretrendszerbe, így a felhasználók nekik elkülönített erőforrást látnak, miközben az adminisztrátorok vállalatszerte globálisan felügyelik és optimalizálják az erőforrásokat.

A VMware szoftvereit mára világszerte több ezer vállalat alkalmazza kihasználatlan szervereik konszolidációjához, a szerver felosztáshoz szükséges idő lecsökkentéséhez hetekről másodpercekre, az alkalmazások terhelésének szervereken és munkaállomásokon át történő, szolgáltatás-megszakítás nélküli mozgatásához, a hardver karbantartással, üzembehelyezéssel és migrációval járó üzemen kívüli idő megszüntetéséhez.

A felvásárlás lezárása után az EMC egy 15-20 millió dolláros költséggel számol 2004 első negyedévében, hogy állja a VMware folyamatban lévő kutatásainak és fejlesztéseinek a költségeit és egyéb, az integrációhoz kapcsolódó, kiadásokat. A fent említett költségeket figyelembe véve a tranzakció 2004 első negyedévében várhatóan 0,01 dollárral hígíthatja a felhígított részvényeket és 2004-es pénzügyi év egészét tekintve nem lesz kihatással a részvényenkénti nyereségre. A VMware az EMC szerint várhatóan a 2005-ös pénzügyi évben eredményez majd tőkeszaporulatot, 0,01 dollárral növelve a részvényenkénti nyereséget.

A felvásárlás lezárása után az EMC a Vmware-t szoftver leányvállalatként kívánja működtetni a palo altoi székhelyről, a VMware jelenlegi elnök vezérigazgatója, Diane Greene irányításával. A VMware továbbra is a VMware termékek és megoldások fejlesztésével, eladásával és szolgáltatásával foglalkozik majd.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés