Connect with us

A HP immár hatodik negyedéve őrzi első helyét a globális szerverpiacon

Dotkom

A HP immár hatodik negyedéve őrzi első helyét a globális szerverpiacon

A világon eladott szerverek közel egyharmada (egészen pontosan 30,6 százaléka) a HP logóját viseli.

A HP immár hatodik negyedéve vezet a nemzetközi szerverpiacon eladott darabszám szempontjából – derül ki az IDC nyilvánosságra hozott számaiból. A HP erős általános szerverpiaci pozícióját jól érzékelteti, hogy a vállalat árbevétel szerinti részesedését tekintve továbbra is első helyen áll a Linux-, UNIX- és Windows -szerverek piacán.

A HP ProLiant család népszerűsége folytán a Hewlett-Packard – az eddigi hagyományoknak megfelelően – vezet az x86 szerverek globális piacán, és 32 százalékos árbevétel szerinti részesedéssel, az Egyesült Államokban is visszaszerezte első helyét az x86-szemgensben. A HP9000 és Integrity szervercsaládoknak köszönhetően a cég a nemzetközi UNIX-piacon a képzeletbeli dobogó legfelső fokán áll.

A HP vezető pozícióját az alábbi tények magyarázzák:

  • Mind az árbevételt, mind pedig az eladott darabszámot tekintve első az x86 szerverek globális piacán – árbevétel szerinti részesedése 31,9, eladott darabszám szerinti részaránya pedig 32,3 százalék.

  • A leggyorsabban bővülő szegmensben a HP 168,3 százalékkal növelte az értékesített ProLiant blade-szerverek számát a tavalyi év azonos időszakához képest, és nemrég jelentette be az ötvenezres blade-eladási darabszám túllépését.
  • 33,8 százalékos árbevétel szerinti részesedésével a UNIX-szerverek piacán is maga mögé utasította valamennyi versenytársát. Ez az eredmény főként a közép- és felső kategóriás UNIX-szerverek értékesítésében elért árbevétel szerinti első helyezésnek köszönhető. A felső kategóriás szegmensben a HP immár ötödik negyedéve áll az élen. A vállalat – valamennyi riválisa eredményét túlszárnyalva – közel 20 százalékkal gyarapította unixos volumenszerverekből származó árbevételét az elmúlt évhez képest.
  • A Linux-, Windows- és UNIX-alapú HP Integrity szerverek iránt mutatkozó élénk keresletből eredően a cég az EPIC-szerverek piacán is tartósan vezet.
  • A HP mind árbevétel, mind pedig eladott darabszám szempontjából első helyezett a Linux-szerverek globális piacán. Árbevétel szerinti részesedése csaknem 9 százalékponttal haladja meg a legközelebbi versenytárs eredményét.

A HP ágazati szinten is egyedülálló szerverportfoliója az ipari szabványos ProLiant és Integrity szerverektől egészen a felső kategóriás Superdome és NonStop rendszerekig terjed. Felügyeleti és tárolómegoldásai is a piac élvonalában foglalnak helyet.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő