Connect with us

technokrata

WWF-Canon természetfotó-pályázat: Ha a helyén marad – megmarad

Dotkom

WWF-Canon természetfotó-pályázat: Ha a helyén marad – megmarad

Emléknek a fénykép is elég.

A WWF Magyarország és a Canon Hungária Kft. közös fotópályázatot hirdet amatőr és profi fotósok részére. A pályázaton olyan külföldi utazások során készült fotókkal lehet nevezni, amelyek a pályázat mottóját illusztrálják.

A pályázat célja, hogy felhívja az egzotikus országokba és a mediterrán térségbe utazó turisták figyelmét a veszélyeztetett állatok és növények, valamint az azokból készült emléktárgyak kereskedelmének természetkárosító hatására. A veszélyeztetett fajok törvénytelen nemzetközi kereskedelme napjainkra aggasztó méreteket öltött.

A népszerű nyaralóhelyeken számos olyan ajándéktárgyat találhatunk, amelyek veszélyeztetett állatokból vagy növényekből készültek, például elefántcsont szobrocskát, tengeri teknős páncéljából faragott hamutartót vagy őrölt tigriscsontot tartalmazó gyógyhatásúnak vélt készítményt. Megvásárlásukkal a turisták sokszor akaratukon kívül is hozzájárulnak a természet rombolásához. A szervezők fotópályázatukkal arra akarják bátorítani az utazókat, hogy a kétes eredetű emléktárgyak megvásárlása helyett inkább készítsenek fotókat.

Nevezni maximum 5 darab képpel lehet, a beküldési határidő 2004. március 1.

A részletes pályázati feltételek és a letölthető nevezési lap a WWF weboldalán érhető el, illetve beszerezhető a WWF Magyarország irodájában (1124 Budapest, Németvölgyi út 78/b).

A pályázat nyertesei értékes díjakat vehetnek át:

 • Első díj: Canon EOS 300D digitális tükörreflexes fényképezőgép
 • Második díj: Canon 3000F szkenner
 • Harmadik díj: Canon i560 nyomtató
 • Különdíjak: WWF-es plüss óriáspanda, Neckermann ajándékcsomag és OTP Travel utazási utalvány

  A legjobb pályamunkák és a díjazott képek egy kiállítás keretében megtekinthetőek lesznek, várhatóan 2004. április elejétől.

  A pályázat szakmai partnerei a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, a Rex Alapítvány és a TRAFFIC-Európa.

 • Tovább
  Kapcsolódó cikkek


  Szólj hozzá!

  További Dotkom

  Népszerű

  Hirdetés

  Technokrata a Facebookon

  Hirdetés

  SmartPhone

  Tipp