Connect with us

technokrata

Siemens: képfeldolgozás felsőfokon

Dotkom

Siemens: képfeldolgozás felsőfokon

Új, nagy felbontású képfeldolgozó szenzor a Siemenstől.

A Siemens Automatizálás- és hajtástechnika (A&D) ágazata a Simatic Vision Sensor VS 723-2 jelű új készülékével bővítette az általános célú képfeldolgozásra szolgáló rendszereit. Az új kamera főleg méréstechnikai feladatokra, illetve rossz megvilágítási viszonyok mellett alkalmazható jól. Előnye a kitűnő képvisszaadás 1024×768 képpont és nagy fényesség- és kontraszt-dinamikája alapján, amely különösen nagy kontraszt-különbségek és éles kontúrok esetén előnyös.

Az alkalmazások között említhető mozgó objektumok vizsgálata, teljesség-ellenőrzés, minták összehasonlítása, helyzetérzékelés és optikai karakter-felismerés (OCR).

A Siemens Rt.-t hirdették győztesnek december 8-án a Sopron megyei jogú város önkormányzata által kiírt pályázaton. A félmilliárd forintot meghaladó értékű projekt keretében a Siemens többek között egy 3D Leonardo grafikus képfeldolgozó munkaállomást és egy képarchiváló és kommunikációs rendszert (PACS) fog szállítani és telepíteni a megrendeléstől számított öt hónapos határidőn belül. Az új berendezések egy része korábban telepített konkurens eszközöket vált majd ki.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp