Connect with us

technokrata

Hardveres biztonsági megoldások: folyamatosan növekvő kereslet

Dotkom

Hardveres biztonsági megoldások: folyamatosan növekvő kereslet

2003. harmadik negyedéve a hardveres biztonsági megoldások iránti kereslet növekedését hozta magával.

Az IDC elemzése szerint a vállalatok mind gyakrabban telepítenek inkább hardveres mint szoftveres IT-biztonsági megoldásokat. Ennek részben az az oka, hogy kezdik felismerni: a szoftveres rendszerekkel szemben a készülékek menedzselése sokkal egyszerűbb lehet. Másrészt pedig az alacsonyabb költségű termékek már olyan régóta folyamatosan bizonyítanak a piacon, hogy az ezekbe vetett bizalom egyre jobban elősegíti a nagyobb értékű eszközök eladási mutatóinak növekedését. A harmadik negyedévben az ilyen hardvertermékek értékesítéséből már 20 százalékkal részesültek a 25 ezer dollárnál többe kerülő eszközök, szemben a második negyedévben eladott termékek ezen szegmensével, melyek az április-június közötti időszak alatt csak 10 százalékos részesedéssel bírtak.

˝Mostanáig azt mondhattuk, hogy a hardveres biztonsági megoldások tökéletesek a kisvállalati szegmens részére, de eljönni látszik az az idő, amikor arról számolhatunk be, hogy az ilyen eszközök már nagyvállalati szinten is dinamikusan növekvő eladási mutatókat produkálnak.˝ – mondta Carla Arend, az IDC európai biztonsági termékeket és stratégiákat elemző részlegének egyik kutatója. Arend szerint ehhez a szoftveres megoldásokhoz képesti – már korábban említett – egyszerűbb menedzsment, könnyebb hibaelhárítás, alacsonyabb telepítési és fenntartási költségek valamint a csökkentett komplexitás járul hozzá.

A hardveres tűzfalak és egyéb biztonsági termékek piacát továbbra is a Cisco Systems és a NetScreen Technologies uralja, közölték az IDC-nél. A piac élénkségét jelzi, hogy mindkét vállalat bevételei több mint 20 százalékkal emelkedtek a tavalyi év hasonló időszakában mérthez képest. A jelenlegi rangsor a piaci részesedést tekintve: Cisco (27,7%), NetScreen (20,8%), SonicWall (13,2%), WatchGuard Technolgies (12,1%), Nokia (6,8%)

A nyugat-európai piac az idei év harmadik negyedében összesen 43.303 eladott termékkel részesedik a globális értékesítésből, melynek révén 97,2 millió dollárral járult hozzá a hardveres biztonsági eszközöket (is) gyártó cégek ezen szegmensből származó bevételeihez. A 2002-es hasonló időszakhoz képest ezzel az eredménnyel 22 százalékos bővülést tudott produkálni a piac.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp