Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egységes másolásvédelem fél éven belül

Dotkom

Egységes másolásvédelem fél éven belül

A Philips bejelentette: már csak hat hónapra vannak attól, hogy elindíthassák az illegális másolatok meggátlását szolgálni hivatott új védelmi rendszert, mely – szemben a mostani gyakorlattal – egységes felületet biztosítana a kiadók és a vásárlók számára is.

Az Intertrust Technolgies által fejlesztett DRM (Digital Rigths Management – digitálisjog-kezelés) rendszer lecserélheti azt a káoszt, ami mára kialakult a másolásvédelem terén. Az online zeneboltok mindegyike alkalmaz valamilyen, az illegális másolatok készítését gátló megoldást, ám ezek napjainkban többnyire inkompatibilisek egymással. Egy letöltött zenét egyáltalán nem biztos, hogy bármilyen hordozható digitális zenelejátszó eszközön meg lehet hallgatni.

˝A felhasználók egy nyílt rendszert szeretnének, s ez az, amire az elektronikai ipar is vágyik.˝ – fejtette ki véleményét Ruud Peters, a Philips szellemi tulajdonokkal és szabványokkal foglalkozó részlegének vezérigazgatója. Az egységesítés veszélyére is felhívta a figyelmet a Philips vezetője, megemlítve a Microsoft Windows Media Playerének elterjedtségét: ˝A szórakoztatóelektronikai eszközöket gyártó vállalatok nem akarnak függeni a Microsofttól. Egy rugalmas és független rendszer az, amit alkalmazni szeretnének termékeikben.˝

Peters a DRM-ben látja a digitális médiaeladások emelkedésének kulcsát, mivel így a tartalomszolgáltató cégek biztosítottak lesznek abban, hogy az általuk létrehozott tartalmak megfelelő védelemben részesülnek. ˝Reményeink szerint a rendszer hat hónapon belül el fog készülni.˝ – közölte Peters.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés