Connect with us

Egységes másolásvédelem fél éven belül

Dotkom

Egységes másolásvédelem fél éven belül

A Philips bejelentette: már csak hat hónapra vannak attól, hogy elindíthassák az illegális másolatok meggátlását szolgálni hivatott új védelmi rendszert, mely – szemben a mostani gyakorlattal – egységes felületet biztosítana a kiadók és a vásárlók számára is.

Az Intertrust Technolgies által fejlesztett DRM (Digital Rigths Management – digitálisjog-kezelés) rendszer lecserélheti azt a káoszt, ami mára kialakult a másolásvédelem terén. Az online zeneboltok mindegyike alkalmaz valamilyen, az illegális másolatok készítését gátló megoldást, ám ezek napjainkban többnyire inkompatibilisek egymással. Egy letöltött zenét egyáltalán nem biztos, hogy bármilyen hordozható digitális zenelejátszó eszközön meg lehet hallgatni.

˝A felhasználók egy nyílt rendszert szeretnének, s ez az, amire az elektronikai ipar is vágyik.˝ – fejtette ki véleményét Ruud Peters, a Philips szellemi tulajdonokkal és szabványokkal foglalkozó részlegének vezérigazgatója. Az egységesítés veszélyére is felhívta a figyelmet a Philips vezetője, megemlítve a Microsoft Windows Media Playerének elterjedtségét: ˝A szórakoztatóelektronikai eszközöket gyártó vállalatok nem akarnak függeni a Microsofttól. Egy rugalmas és független rendszer az, amit alkalmazni szeretnének termékeikben.˝

Peters a DRM-ben látja a digitális médiaeladások emelkedésének kulcsát, mivel így a tartalomszolgáltató cégek biztosítottak lesznek abban, hogy az általuk létrehozott tartalmak megfelelő védelemben részesülnek. ˝Reményeink szerint a rendszer hat hónapon belül el fog készülni.˝ – közölte Peters.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom