Connect with us

technokrata

Az LGE 2004-ig beszűnteti a veszélyes anyagok alkalmazását termékei gyártásában

Dotkom

Az LGE 2004-ig beszűnteti a veszélyes anyagok alkalmazását termékei gyártásában

Az LG Electronics Szöulban bejelentette, hogy 2004 végéig beszűnteti a veszélyes anyagok alkalmazását valamennyi termékében, és egyidejűleg megszűnteti az ólom alkalmazását is.

Az LG Electronics olyan környezetbarát menedzsment-stratégiát határozott el, amely a jövő év végét követően egyetlen termékében sem használ veszélyes anyagokat, beszűnteti az ólom-alapú forrasztóanyagok használatát, az európai előírásoknál szigorúbb termék-visszagyűjtési és –feldolgozási rendszert léptet életbe, és minden eddiginél szélesebb körben alkalmazza a „zöld beszállítói” rendszert.

Az LG Electronics alelnöke és vezérigazgatója, S. S. Kim bejelentése szerint a multinacionális társaság határozott lépésekkel reagál az Európai Unió, az USA, Kína és más országok egyre szigorodó környezetvédelmi előírásaira. Az LGE technológiai igazgatója, Paik Woo Hyun szerint az EU és az Egyesült Államok a fejlett környezetvédelmi technológiákat fegyverként alkalmazzák a világpiac átalakításában és ellenőrzésében. Az LGE környezetbarát menedzsment-stratégiája ékesen bizonyítja az LGE elkötelezettségét a globális környezeti változások és a környezetbarát termelési rendszerek átalakítása iránt.

Az új környezetbarát stratégia az alábbi fő elemekből áll:

  • A társaság felülvizsgálta valamennyi termékének az EU által 2006 júliusától tilalom alá eső anyagfelhasználását (ezek közé tartozik a króm, a kadmium és a higany). A jövő év végéig ezek kezelésére az Európai Unió előírásainál szigorúbb alkalmazási rendszert dolgoz ki az LGE.

  • A társaság, amely már 2003-ban bemutatta az ólommentes forrasztásokkal készült LCD televízióit, monitorait, mosógépeit és légkondicionálóit, 2004 végéig minden termékében kizárólag ólommentes forrasztásokat alkalmaz majd.
  • A használt termékek visszagyűjtése és kezelése terén több intézkedést tervez, így más vállalatokkal közös megoldásokat is annak érdekében, hogy 2004-re az elhasználódott termékek 30%-át visszagyűjtse. A társaság vállalta, hogy 2005 júliusáig valamennyi, az EU piacán lévő elhasználódott termékét visszagyűjti és kezeli.
  • Az Európai Unió előírásainál 10%-kal magasabb arányban használja fel újra a termékeiben megtestesülő anyagokat (az újrafelhasználási arány a hűtőgépek és mosógépek esetében 75%, porszívók esetében 50%, számítástechnikai termékek esetében 65%, a TV és videokészülékek esetében 65% lesz.)
  • Az LGE ösztönzi üzleti partnerei környezetbarát tevékenységét, ennek érdekében ún. „zöld vásárlási” rendszert vezet be. Ennek megfelelően csak olyan beszállítóktól vásárol alkatrészeket, amelyek betartják a veszélyes anyagok alkalmazására vonatkozó előírásokat. Ezzel egyidejűleg támogatási programokat indít beszállítói számára környezetbarát tevékenységük erősítésére érdekében.

Korea jelenlegi Európai Uniós elektronikai cikk exportja mintegy 1,8-1,9 milliárd dollárt tesz ki, és 1999 óta dinamikusan növekszik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle