Connect with us

technokrata

Egyre aktívabbak a Viagrát és fogyókúrás tablettát kínáló spamelők

Dotkom

Egyre aktívabbak a Viagrát és fogyókúrás tablettát kínáló spamelők

A Clearswift hatodik ´Spam Index´ nyilvántartása eredményei az egészségügyi spam, ezen belül a Viagrát és a fogyókúrás tablettákat kínáló kéretlen e-mail jelentős növekedését mutatják.

Az egészségüggyel kapcsolatos spam mutatja a legnagyobb növekedést: a kéretlen levelek mintegy 50 százalékáért felelős, szemben a 2003. októberi 27 százalékos részesedéssel. Ez is tanúsítja a személyes problémákkal és fogyatékossággal küzdő személyeket célzó e-mail üzenetek hatékonyságát. Az e-mail ideális csatorna a Viagrához hasonló termékek értékesítésére, mivel egy bizalmas csatorna, és a vásárlók számára egy potenciálisan kínos orvosi vizsgálat elkerülését teszi lehetővé. Az ilyen levelek csaknem mindegyike az Egyesült Államokból érkezik, ahol a gyógyszerek online értékesítése hihetetlenül versenyképes a közgyógyellátás és a receptrendszer hiányának köszönhetően.

„Úgy tűnik, hogy az elküldött kéretlen levelek típusa hónapról hónapra változik.” – magyarázza Alyn Hockey, a Clearswift kutatási igazgatója – „Minden egyes kategória folyamatosan növekszik vagy csökken, mint a hullámvasút, bár a pornográf spam mennyisége folyamatosan csökkenni látszik. E legújabb elemzés szerint a spamküldők arra próbálnak építeni, hogy az emberek a lehető legjobban szeretnének kinézni, és a legjobb formájukat szeretnék nyújtani a karácsonyi ünnepek alatt.”

Az eredmények a Clearswift által hetente megkapott kéretlen levelek ezrei, a forrásul szolgáló e-mail fiókok által generált spam és a Clearswift 16 millió felhasználója által továbbított levelek elemzésével készültek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp