Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyre aktívabbak a Viagrát és fogyókúrás tablettát kínáló spamelők

Dotkom

Egyre aktívabbak a Viagrát és fogyókúrás tablettát kínáló spamelők

A Clearswift hatodik ´Spam Index´ nyilvántartása eredményei az egészségügyi spam, ezen belül a Viagrát és a fogyókúrás tablettákat kínáló kéretlen e-mail jelentős növekedését mutatják.

Az egészségüggyel kapcsolatos spam mutatja a legnagyobb növekedést: a kéretlen levelek mintegy 50 százalékáért felelős, szemben a 2003. októberi 27 százalékos részesedéssel. Ez is tanúsítja a személyes problémákkal és fogyatékossággal küzdő személyeket célzó e-mail üzenetek hatékonyságát. Az e-mail ideális csatorna a Viagrához hasonló termékek értékesítésére, mivel egy bizalmas csatorna, és a vásárlók számára egy potenciálisan kínos orvosi vizsgálat elkerülését teszi lehetővé. Az ilyen levelek csaknem mindegyike az Egyesült Államokból érkezik, ahol a gyógyszerek online értékesítése hihetetlenül versenyképes a közgyógyellátás és a receptrendszer hiányának köszönhetően.

„Úgy tűnik, hogy az elküldött kéretlen levelek típusa hónapról hónapra változik.” – magyarázza Alyn Hockey, a Clearswift kutatási igazgatója – „Minden egyes kategória folyamatosan növekszik vagy csökken, mint a hullámvasút, bár a pornográf spam mennyisége folyamatosan csökkenni látszik. E legújabb elemzés szerint a spamküldők arra próbálnak építeni, hogy az emberek a lehető legjobban szeretnének kinézni, és a legjobb formájukat szeretnék nyújtani a karácsonyi ünnepek alatt.”

Az eredmények a Clearswift által hetente megkapott kéretlen levelek ezrei, a forrásul szolgáló e-mail fiókok által generált spam és a Clearswift 16 millió felhasználója által továbbított levelek elemzésével készültek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés