Connect with us

technokrata

Felkészült az EU-s csatlakozásra a Montana

Dotkom

Felkészült az EU-s csatlakozásra a Montana

A Montana Rt. 15 éves lesz az Európai Uniós csatlakozáskor, amit felkészülten vár.

A Montana tovább folytatta 2003-ban a szerkezetátalakítását, melynek eredményeképpen a Montana Csoport forgalmán belül 2003-ban 50 %-ot meghaladó a szolgáltatások aránya. A cég stratégiájának megfelelően továbbra is a magas hozzáadott értékű tevékenységeit erősíti.

A 2003-as évben a recesszió az informatikai piacon is éreztette hatását. Az elhúzódó válságára a Montana Rt. a két éve megkezdett szerkezetátalakítással és további specializálódással válaszolt. Ennek egyik eredménye, hogy a Montana Csoport az idei évet a megelőző évhez hasonló forgalommal és nyereséggel tervezi zárni. A szolgáltatási tevékenységen belül kiemelkedően jól szerepelt az alkalmazásfejlesztési, az IT biztonság és a szerviz és rendszerintegráció. A Montana Rt. szakembergárdája megerősödött, új lendülettel várja a jövő kihívásait.

A Montana Rt. minden esetben az üzleti élet kihívásaira a magas színvonalú, határidőre, és az ügyfelek elégedettségével elkészített munkákkal válaszolt. A Montana Rt. továbbra is szakmaiságra, az ügyfelek problémáinak magas színvonalú megoldására koncentrál.
A cég stratégiája a 2004-es évben a további specializálódás és a regionális megjelenés. A Montana Rt. az EU-csatlakozást felkészülten várja, ismerni vélve annak előnyeit és hátrányait. A jövőre 15. életévébe lépő Rt. több mint 16 éves európai gyökerekkel rendelkezik. Erre alapozva elmondhatjuk, hogy úgy a cég szervezeti és működési struktúráját, mint termékszerkezetét illetően megállja helyét az európai összehasonlításokban is.

A 2004-es évben a cég további növekedést tervez a dinamikusan fejlődő adatvédelmi, rendszerintegrációs és szoftverfejlesztési területeken.

A 2003-as év kiemelt sikereiről

  • A Montana Rt. befejezte az ország legnagyobb hálózatának kiépítését több mint 25.600 végponttal. A MOL országos hálózatát sikerült teljesen Cisco eszközökre átállítani, beleértve a titkosítást is. Az átállítás sikeres volt, a rendszer fennakadások nélkül működik.

  • A Magyar Nemzeti Bankban referencia értékű MonDoc projektet valósított meg a Montana. Ez felöleli a bank teljes dokumentumkezelési, iktatási és irattározási rendszerét, mely egy 500 felhasználós környezetben került bevezetésre. Így a MonDoc referenciák sora a BM GFIO, a VPOP, és a PSZÁF után az MNB-vel gyarapodott.
  • A Főtáv Rt.-nél az EDS Magyarország Kft. alvállalkozójaként a Montana valósítja meg a cég iktatási rendszerét.
  • A Montana Rt. a Systrend alvállalkozójaként nyerte el az Inter-Európa Bank irodai szoftverparkjának átállítását Microsoft alapú megoldásokra. Emellett a bankban használt SAP rendszer verzióváltását is a Montana végezte el.
  • A Noreg Kft. a Montana 100%-os leányvállalata a 10 legnagyobb kereskedelmi bankból 9-nél van jelen az ISS technológiával és szolgáltatásaival.
  • A Montana Rt teljes szakmai tevékenységére és back office területére is kiterjedő ISO 9001 tanúsítvánnyal rendelkezik

Az év terméke – a MonSafe, avagy „az én széfem”

A Montana Rt. a MonDoc, Monline és MonPhone termékei után új, különleges alkalmazással lepte meg a piacot.
A MonSafe nevű file-titkosító megoldás pillanatok alatt bármilyen állomány titkosítására alkalmas úgy, hogy eredeti helyén a titkosítani kívánt adatnak semmi nyoma nem marad. Az új, 3.1-es verzió újdonsága a vállalati verzió, amely lehetőséget ad titokkör meghatározására, aminek a tagjai bizalmi emberekként az SZMSZ-ben leírtak alapján (például: együttes jelenlét) betekintéssel bírhatnak minden egyes, a hálózaton elhelyezett széfbe. Új szolgáltatás a projektszéf használatának lehetősége, mely a csoportmunkát támogatja.

Szakmai minősítések

A 2003-es év során a Montana megtartotta és fejlesztette partnerkapcsolatait. A Montana Rt. szakmai és technikai felkészültségének köszönhetően birtokolja a rangos Microsoft Gold Certified Partner for Collaborative Solutions valamint a Microsoft Certified Gold Partner for Enterprise Systems minősítést, mely egyedülálló szakértelmet ismer el a hazai informatikai vállalatok között. A minősítés megszerzésének előfeltétele volt, hogy a cég magas szintű felkészültsége mellett megfelelő felhasználói referenciákkal is rendelkezzen.

A Montana a kezdetektől fogva jelentős beszállító az államigazgatásban, és az MKGI keretszerződés alapján minősített szállítóként a központosított közbeszerzés hatálya alá tartozó intézményeknek széles termékskálát és csatlakozó szolgáltatásokat kínál: Hewlett-Packard (Intel és Unix, nyomtató), Fujitsu-Siemens (Intel és Unix), IBM, Sun (Unix és szervizpartner), Xerox és Epson hardvereszközöket, továbbá Microsoft, Oracle és Novell szoftvereket.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp