Connect with us

technokrata

Slammerhez mérhető veszély fenyeget?

Dotkom

Slammerhez mérhető veszély fenyeget?

Egy kutatócég szerint a múlt hónapban bejelentett biztonsági hibák egyike lehetővé teszi egy olyan féreg megjelenését, mely a Slammerhez hasonló tempóval lenne képes végigfertőzni az Internetre csatlakozó számítógépeket.

Lassan pont egy éve, hogy megjelent a Slammer nevű féreg, mely az SQL szervereket támadta igen sikeresen. A 2003-as év első nagy fenyegetése még januárban ütötte fel a fejét, hogy aztán rekordgyorsasággal elterjessze magát az Interneten keresztül. A Core Security Technologies állítása szerint hasonló eset következhet be a novemberben bejelentett Windows Workstation biztonsági hiba miatt is. Ivan Arce, a cég egyik alkalmazottja a következőképp nyilatkozott: ˝Úgy véljük, hogy ezek az új férgek a korábbiaknál még veszélyesebbé és kritikusabbá tehetik a sebezhetőségeket.˝

A cég jelentése szerint a Windows Messengerben felfedezett biztonsági rés (mely lehetővé tette a Blaster féreg terjedését a nyáron) az UDP csomagok révén szintén kihasználhatóvá válhat. Az user datagram protocol csomagok elküldése ugyanis nem kívánja meg, hogy két PC között teljes kapcsolat épüljön ki: a forrás számítógép gyorsan kiküldhet ilyen packeteket, attól függetlenül, hogy utána törődnie kellene azzal: célba ér-e az útjára bocsátott csomag. A cégnél amiatt aggódnak, hogy ennek kihasználásával a Slammernél még gyorsabb terjedésű károkozót lehet létrehozni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp