Connect with us

technokrata

Panda AdminSecure: hálózati antivírus-adminisztráció

Dotkom

Panda AdminSecure: hálózati antivírus-adminisztráció

Moduláris felépítése révén a rendszergazdák munkájához a vállalkozás számára egyértelmű és rugalmas antivírus-védelmi rendszert nyújt az új Panda AdminSecure.

Az új AdminSecure a piacon elérhető egyik legfejlettebb vállalati antivírus adminisztrációs rendszer. A teljes hálózat és azon belül a munkaállomások és szerverek tekintetében is azonnali és átfogó folyamatellenőrzési és védelmi lehetőséget nyújt a rendszergazda számára.

Az antivírus adminisztrációs megoldásnak része egy, a különböző hálózati szerverek közötti kulcsfeladatok megosztását szolgáló rendszer. Kommunikációs egység biztosítja, hogy a rendszergazda által végrehajtott feladatok azonnal érvénybe lépjenek a hálózatba tartozó összes asztali számítógépen. Amíg az egyik modul gondoskodik a telepítendő szoftvertárolásáról, egy másik adminisztrálja az eseménynaplót stb. A fentiekhez szükséges feladatok, úgymint munkahelyek beállításai, frissítések szétküldése, és egyéb alkalmazott feladatok irányítása az AdminSecure Consolról, egy különálló számítógépéről történik. Ez az a modul, amely ˝rendszergazda interfészként˝ funkcionál a teljes művelet során.

Az alkalmazás gerince az AdminSecure Administration Server. Információt fogad az AdminSecure Consol-tól és végrehajtja az alábbi feladatokat:
– tárolja az összes Panda Antivirus telepítő szoftvercsomagot
– naprakész adatbázist tart fenn az AdminSecure Consol számára szükséges, minden felhasználóra és gépre vonatkozó jelentésekkel és információkkal
– minden információt átad az AdminSecure Consolnak

Mihelyt a rendszergazda az AdminSecure Consolban beállítja adott konfigurációt, a döntési
információ átkerül az AdminSecure Administration Serverbe, raktározási helyére, ahonnan az AdminSecure Communication Agent egységen keresztül gyorsan kerül tovább a munkaállomásokra. Így ha egy vírusfigyelmeztetési helyzetben szükség volna az antivírus beállítások számítógépenkénti átállításához, mindez a fenti megoldással percek alatt egyszerűen és gyorsan elvégezhető.

Az AdminSecure Administration Server minimum rendszerkövetelményei Microsoft Windows NT Server 4, Windows 2000 Server vagy újabb verziója, míg az AdminSecure Consol Windows 95/98/Me-t is beleértve bármely Windows rendszerre telepíthető. Ez azt jelenti, hogy a rendszergazda az antivírus működését a hálózat bármely számítógépéről irányíthatja, mivel a munka legnagyobb részét az AdminSecure Administration Server végzi. Az AdminSecure Communication Agent támogatja a 32-bit Windows, Novell NetWare szervereket, valamint számos Linux kiadást is.

Azonnali információ

Az AdminSecure Consol tartalmaz egy úgynevezett Proaktív Információs Ablakot. Ez a felhasználóra szabható eszköz automatikusan figyelmeztet minden új vírusjárványra, termékfrissítésre, újdonságra stb. A “Proaktív Információs Ablak” gyors és egyszerű hozzáférést biztosít továbbá a VirusPortalhoz és a Virus Encyclopedia-hoz is, amelyek egy sor biztonsági információt tartalmaznak, ezzel téve teljessé a szolgáltatások körét.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin