Connect with us

technokrata

HP: hatodik éve a lemezes tárolók világpiaci vezetője

Dotkom

HP: hatodik éve a lemezes tárolók világpiaci vezetője

Már hatodik negyedéve a HP rendelkezik a legnagyobb piaci részesedéssel a lemezes tárolók szegmensében a világpiacon.

A HP 2003 harmadik negyedévében is stabilan őrizte első helyét a lemezes tárolórendszerek globális piacán – állapítja meg az IDC piackutatóinak közzétett jelentése, mely szerint már hatodik negyedéve a HP rendelkezik a legnagyobb piaci részesedéssel a lemezes tárolók szegmensében. A lemezes tároló rendszerek szegmensében a vállalat az árbevétel szerint 26,4 százalékkal vezet. A külső lemezes tárolóeszközök összesített globális piacán megtartotta első helyét 21,8 százalékos részesedésével.

A HP ötödik negyedéve végez az első helyen a globális adattárolási hálózatok (SAN-hálózatok) piacán az IDC jelentése szerint. Az értékesítési darabszámot tekintve forgalma ezen a területen meghaladja az IBM és a Dell összevont eredményét. Árbevétel szerinti részesedése itt jelenleg 31,2 százalék, vagyis 18 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi szintet, és Ázsia illetve a csendes-óceáni térség kivételével minden földrajzi régióban sikerült bővítenie piacrészét.

Az IDC a hálózathoz csatolt háttértárak (NAS) piacán is fejlődésről számolt be minden régióban. A HP árbevétele az előző negyedévhez képest 28, az egy évvel korábbi szinttel összehasonlítva pedig 22 százalékkal emelkedett.

A harmadik negyedév legfontosabb termékei és szakmai együttműködései
A harmadik negyedév során a HP számos új és továbbfejlesztett termékkel és kiterjesztett szakmai együttműködéssel erősítette StorageWorks megoldás portfolióját, melyek közül a legjelentősebbek:

 • NAS-portfolióját tovább bővítve a HP bevezette első, Microsoft Windows Storage Server 2003 operációs rendszerhez optimalizált, hálózathoz csatolt tárolóját, a HP StorageWorks NAS 2000s-t. Novemberben bemutatta komplett Windows-alapú NAS kínálatát, amelyben cégmérettől függetlenül, minden üzleti szereplő megtalálja az egyedi igényeit kielégítő megoldást.
 • Szeptemberben a HP – az ágazat szerver- és tárolóeszköz-szállítói közül elsőként – bemutatta átfogó adat-életciklus kezelő (ILM) megoldását, amely a keletkezéstől a törlésig, minden fázisban aktívan és a változó üzleti követelményekhez igazodva képes bánni az információkkal. A bejelentés óta a cég már kiterjedt ILM-partnerprogramjáról, a Persist Technologies felvásárlásáról és arról a szerződésről is beszámolt, amelynek keretében a Cap Gemini Ernst & Younggal közösen biztosít ILM- és más megoldásokat illetve szolgáltatásokat nagyvállalati ügyfeleknek.
 • A HP továbbfejlesztett funkciókat és szolgáltatásokat vezetett be HP StorageWorks Enterprise Virtual Array (EVA) családjához. EVA-tömbjei így egyszerűbb felügyeletet, emelt szintű üzletmenet-folytonosságot, magasabb rendelkezésre állást és fokozott rugalmasságot nyújtanak az ügyfelek bonyolult, heterogén adattárolási környezeteiben. A HP új funkciókat felvonultató HP StorageWorks Continuous Access EVA v1.1 tömbjét, a HP OpenView Storage Operations Managert és új HP StorageWorks EVA szolgáltatásportfolióját is bemutatta.


 • Szólj hozzá!

  További Dotkom

  Népszerű

  Hirdetés

  Technokrata a Facebookon

  Hirdetés

  SmartPhone

  Tipp