Connect with us

technokrata

Gartner: vezető szegmensben a Symantec

Dotkom

Gartner: vezető szegmensben a Symantec

A Gartner vezérelt védelmi szolgáltatókat elemző „Magic Quadrant” jelentése a Symantec-et a vezető szegmensbe sorolja.

A Gartner által megjelentetett legfrissebb, az észak-amerikai vezérelt védelmi szolgáltatókat (MSSP) elemző „Magic Quadrant” (varázsos szegmens) jelentése vezető szegmensbe sorolta a Symantec Corporationt. A 2003. november 21-én kiadott jelentés 2003 első féléve alapján elemzi az MSSP-piacon jelen levő szolgáltatókat elképzeléseik teljessége és teljesítőképességük szerint értékeli.

A Magic Quadrant elismerés odaítéléséhez a Gartner a Symantec-et az alábbi területeken értékelte:

 • Teljesítőképesség: Az éves bevétel vagy a beruházott tőke, az értékesítési csatorna partnerek kiterjedtsége, a vezetés tapasztaltsága és az ismertség.
 • Elképzelések: Kutatás és fejlesztés, szolgáltatáspaletta, védelemkezelő eljárások, eszközkezelő technika és jelentéskészítés.

  A jelentés rámutat, hogy 2003 első félévében a vezérelt védelmi szolgáltatások szektora egyenletesen nőtt. Az elemzők szerint ezt a növekedést három fő tényező ösztönözte. Először is, a nagyvállalatok tovább fékezték a létszámnövekedést és az alaptevékenység körébe nem tartozó informatikai feladatokat, így a védelmet is külső vállalkozókra bízták. Másodsorban a behatolás-érzékelők beszerzése sok kisebb vállalatnál előmozdította a külső vállalkozók bevonására irányuló döntések meghozatalát. Harmadsorban a Slammer féreg és a többi nagyszabású támadás miatt a vállalatok segítségre szorultak.

  A jelentés azt is megállapította, hogy számos beszerzés mellett az MSSP tanácsadási szolgáltatásaival kapcsolatban szerzett jó tapasztalatok miatt döntöttek. Ez továbbra is megkülönbözteti a sikeres MSSP-ket. A jelentéskészítés és a portálszolgáltatások, valamint az ár továbbra is jelentős tényező a vezérelt védelmi szolgáltatások megvásárlásánál.

  A Symantec Managed Security Services a szakmai élvonalba tartozó védelemfigyelő, -kezelő és reagáló rendszert biztosít az ügyfeleknek. Folyamatos, időazonosan nyújtott szolgáltatásai a védelmi eszközök folyamatos megfigyelése és kezelése, a naplóadatok szakértői elemzése és a lehetséges veszélyekre történő azonnali reagálás által erősítik a szervezet védelmi helyzetét. A Symantec a Symantec Managed Security szolgáltatásokat a védelmi műveleti központjaira (SOC) épülő, a szakértő személyzet, a legjobb módszerek és a korszerű technika egyedülálló, igen hatékony kombinációjával nyújtja.

  A világ több pontján megtalálható Symantec védelmi műveleti központokban (SOC) a Symantec Managed Security Services sokféle üzleti igénynek megfelelve nyújt rugalmas, szállítótól független szolgáltatást. A Symantec Managed Security Services időazonos képet nyújt a szervezeteknek a vállalat védelmi helyzetéről, valamint az üzletvitel szempontjából létfontosságú javak optimális megóvása által igényelt védelemnek a megjelenő veszélyek ellen történő hozzáigazításához szükséges elemzést és magyarázatot is biztosítja. • Szólj hozzá!

  További Dotkom

  Hirdetés

  Népszerű

  Hirdetés

  Technokrata a Facebookon

  Hirdetés
  Hirdetés

  Kütyük

  Dotkom