Connect with us

technokrata

Megemelte infrastruktúra-pályázatának keretösszegét az IHM

Dotkom

Megemelte infrastruktúra-pályázatának keretösszegét az IHM

Szélessávú Internet több mint 400 kistelepülésnek.

Az eredetileg tervezett 600-ról 900 millió forintra emelte az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) Szélessávú Internet infrastruktúra kiépítésének és a szolgáltatás beindításának támogatása Magyarország üzletileg kevésbé vonzó településein című pályázatának (pályázat jele: IHM-HHÁT-2) keretösszegét. A támogatást elnyert 35 pályázó – köztük 15 kábeltelevíziós társaság és 16 vezeték nélküli szolgáltató – több mint 400 kis lélekszámú településen összesen csaknem 2 milliárd forint értékű projekt megvalósítására kap lehetőséget. A nyertesek listája a minisztérium honlapján megtekinthető.

A pályázat technológia-semlegességét jelzi, hogy a 35 nyertes közül 3 ADSL, 1 kombinált ADSL és vezeték nélküli, 15 kábeltelevíziós és 16 vezeték nélküli (általában WIFI) technológiával indult. A pályázók a kiírásban foglaltaknak megfelelően elsősorban kisebb településeket érintő infrastruktúra-fejlesztési projektekkel indultak: az érintett több mint 400 település átlagos lélekszáma jóval 5000 fő alatti. A pályázaton nyertes összesen 35 céggel a minisztérium támogatási szerződéseket köt.

A most lezárult, elsősorban az elmaradottabb térségekben megvalósuló beruházásokat támogató pályázat mellett az IHM a közelmúltban egy másik, 400 millió forint keretösszegű infrastruktúra-fejlesztési pályázatot is kiírt A szélessávú Internet-elérés terjedését elősegítő innovatív technológiák, alkalmazások és K+F tevékenység támogatása címmel (pályázat jele: IHM-HHÁT-3). A 2003. december 8-ai beadási határidejű pályázat mintaértékű, üzletileg életképes, technológia-intenzív fejlesztéseket céloz meg.

A legfrissebb statisztikai adatok és felmérések szerint folyamatos növekedés tapasztalható a magyar internetezők számában, és különösen biztató, hogy átlagon felüli, sőt, az EU-tagországokban tapasztalt szintet is meghaladó mértékben növekedett a szélessávú hozzáférések terjedése: az összes előfizetésen belül a szélessávot használók aránya hazánkban már meghaladja a 35 százalékot. Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium célja, hogy a szélessávú Internet-elérés tekintetében Magyarország lehetőség szerint tovább javítsa jelenlegi kedvező pozícióját.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp