Connect with us

technokrata

EuroBank-rendszer bevezetés HP eszközökkel

Dotkom

EuroBank-rendszer bevezetés HP eszközökkel

Sikeres EuroBank-rendszer bevezetés HP eszközökkel a takarékszövetkezeteknél.

A Tak-Invest Kft. eddig 43 takarékszövetkezetnél vezette be a saját szoftverén és a Hewlett-Packard eszközein alapuló EuroBank-rendszert, amely segítségével az ügyfelek gyorsabban tudják intézni pénzügyeiket, a vidék bankjai pedig hatékonyabban, a kereskedelmi bankok szintjén szolgálják ki a hozzájuk fordulókat.

A fejlett informatika versenyelőnyt jelent minden vállalat számára, a pénzügyi és bankszektorban azonban ez alapkövetelmény. Az elkövetkezendő évek gazdasági fejlődésének finanszírozásában Magyarországon a hazai takarékszövetkezetek az egyik legfontosabb pénzügyi partnerei a kis és közepes vállalkozásoknak.

Ezen a területen kiemelkedő szerepet tölt be a Tak-Invest Kft., amely több mint 70 hazai takarékszövetkezet kiszolgálását tűzte ki maga elé célul. A cég fontos értékteremtő tevékenységet végez azáltal, hogy korszerű alkalmazásokkal támogatja e hitelintézetek munkáját. A HP fontosnak tartja az egyes országokban tevékenykedő, a helyi igényekre leginkább fókuszáló megoldásszállító partnerek tevékenységének és fejlődésének elősegítését, ennek megfelelően kiemelt ügyfélmenedzsmenttel támogatja a Tak-Invest Kft. munkáját.

Dudics János, a Tak-Invest Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy ez év elején egy szorosabb együttműködést alakítottak ki a Hewlett-Packard Magyarországgal. Azt megelőzően, hogy a HP-val 2003. áprilisában együttműködési megállapodást kötöttek, a tervezési és tesztelési időszak alatt több konkurens gyártóval tárgyaltak. Elsősorban azért döntöttek a HP mellett, mert a vállalat eszközei közismerten nagyon megbízhatóak, egységes informatikai környezetet, adat- és felhasználói biztonságot nyújtanak, valamint a HP által kínált konstrukció hosszútávon is a legkedvezőbb ár/érték aránnyal rendelkezik a takarékszövetkezetek számára.

A Tak-Invest Kft. 2002. június 24-én alakult. Tevékenységének középpontjában a tulajdonos takarékszövetkezetek megbízható, korszerű és elfogadható árú informatikai rendszerrel történő kiszolgálása áll. A Tak-Invest Kft. tulajdonosi körét 67 takarékszövetkezet alkotja egyenként félmillió forint üzletrésszel. A cég alapításának elsődleges célja egy egységes takarékszövetkezeti informatikai rendszer fejlesztése és a kapcsolódó üzemeltetés, rendelkezésre állás biztosítása volt. Ezzel párhuzamosan a tulajdonosok követelményként fogalmazták meg a rövid határidejű, egységes infrastruktúra megteremtését, egy korszerű banki szoftver 2003-ban történő bevezetését, valamint mérsékelt árakon és költségeken történő színvonalas informatikai szolgáltatás nyújtását.

A Tak-Invest folyamatosan dolgozik a kiemelt célok megvalósításán, nevezetesen a tulajdonosi kör számára egy korszerű informatikai infrastruktúra biztosításán, amely révén a takarékszövetkezetek megfelelnek a kistérségi elvárásoknak, illetve az Európai Unió által támasztott követelményeknek. A “vidék bankjának” is nevezett takarékszövetkezetek stratégiája – megtartva a rájuk jellemző családias és bensőséges ügyfélkapcsolataikat – a kereskedelmi banki szférához hasonló színvonalas és teljeskörű ügyfélkiszolgálás.

A kitűzött célok megvalósítása érdekében a Tak-Invest Kft. 2003. novemberéig 175 millió forint értékben mintegy 38 adatbázis szervert és 72 terminál szervert vásárolt a HP-tól és installált a takarékszövetkezeteknél.

Dudics János, ügyvezető igazgató kifejtette: a HP-tól vásárolt eszközök, s az általuk kifejlesztett szoftver segítségével egy olyan új technológián alapuló rendszert kapnak a takarékszövetkezetek, amely gyorsan, hatékonyan továbbfejleszthető és centralizált rendszerben – az adatbázis a takarékszövetkezet területén belül tartásával – működik.

Az ügyfelek számára azért is előnyös az új rendszer, mert segítségével egy kiszolgáló helyen tudják intézni a különböző – betéttel, hitellel és folyószámlával kapcsolatos – ügyeket.

Dudics János elmondta: az új rendszert elsőként a Nagykáta és Vidéke Takarékszövetkezetnél vezették be 2003. márciusában, majd a Bácska Takarékszövetkezet és a Kazincbarcikai Takarékszövetkezeti Hitelintézet következett. “Ma már 43 takarékszövetkezet dolgozik az EuroBank rendszerrel, s a bevezetés mindenütt sikeres volt.” – nyilatkozta az ügyvezető igazgató. A tervek szerint a Tak-Invest Kft. 2004-ben további 5-8 takarékszövetkezetnél indítja el az EuroBank rendszert.

Szatmári Károly, Nagykáta és Vidéke Takarékszövetkezet elnök-ügyvezetője a megvalósult rendszerrel kapcsolatban kifejtette: azért választották a HP-t, mert a tesztelést követően a bankbiztonságot is figyelembe véve, ezeket az eszközöket találták a legmegfelelőbbnek. Kiegészítésül még hozzátette: az EuroBank rendszerre való átállás szakszerűen és zökkenőmentesen zajlott, ami elsősorban a Tak-Invest szakértelmének, tapasztalatának és szerződött partnereinek összehangolt munkájának köszönhető. Az új rendszer lehetőséget ad a számlaszám és az ügyfél neve szerinti gyors keresésre, valamint a tételek egyszerű és gyors feldolgozására. Összességében elmondható, hogy az átállás óta magasabb színvonalon és rövidebb idő alatt tudják ügyfeleiket kiszolgálni.

A Hewlett-Packard Magyarország Kft. és a Tak-Invest Kft. hosszú távú együttműködésével azoknak a projekteknek a száma gyarapodott, amelyek a költségek csökkentését és a hatékonyabb ügyfélkiszolgálás céljait hivatottak szolgálni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp