Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az IBM Deep Computing On Demand új lendületet ad a gyógyszerkutatásnak

Dotkom

Az IBM Deep Computing On Demand új lendületet ad a gyógyszerkutatásnak

A Locus Pharmaceuticals az IBM szuperszámítógép-technológiához folyamodik az AIDS elleni gyógyszerkutatás fellendítésére.

Az IBM bejelentette, hogy a Locus Pharmaceuticals az IBM Deep Computing Capacity on Demand központjának szuperszámítógépeit fogja használni a vírusfertőzéssel terjedő betegségek – például a HIV vagy az AIDS – elleni gyógyszerek kutatására és modellezésére.

A Locus Pharmaceuticals új, kismolekulás terápiákat alkalmaz a legfontosabb gyógyászati igények kielégítésére.

A Locus kutatása a gyógyszermolekulák „de novo” fejlesztésére szolgáló, saját algoritmusokra épül. Ezek az algoritmusok biztosítják a terápia célpontjai elleni sikeres beavatkozáshoz szükséges képességeket, melyek már kívül esnek a hagyományos módszerek lehetőségein. A kémiához és a biológiához szorosan kapcsolódó technológia néhány esetben évekkel rövidítheti le az új gyógyszerek kifejlesztésének ciklusidejét. A Locus a kutatás hatékonyságának fokozása érdekében az IBM Deep Computing Capacity on Demand számítógépeinek igénybevételével szeretné tovább bővíteni jelenlegi 2,3 teraflop teljesítményű szuperszámítógépes infrastruktúrájának kapacitását. A szükséges teljesítményt Linux operációs rendszert futtató, 32-bites Intel Xeon processzorokkal felszerelt, IBM xSeries szerverekből álló eServer-fürtrendszer biztosítja a tudósok számára.

„Az IBM szakembereivel közösen sikerült algoritmusainkat optimalizálni az IBM számítógépes környezetre, ami rendkívüli mértékben növelte a számítási sebességet.” – nyilatkozta Jeff Wiseman, a Locus Pharmaceuticals technológiai és informatikai üzletágának igazgatóhelyettese. „A számítási futásidők jelentős csökkentése első alkalommal teszi lehetővé számunkra, hogy valós időben kapjuk az eredményeket. A még nagyobb sebesség és a megnövelt számítógépes teljesítmény révén négyszeresére bővül a projekt rendelkezésére álló kapacitás, ami lehetővé teszi, hogy újabb súlyos betegségek ellen is felvegyük majd a harcot. Az IBM igényalapú számítógépes hátterének rugalmassága, megbízhatósága és rendelkezésre állása biztosítja számukra, hogy munkánkat a gyógyszermolekulákra összpontosítsuk, és egyúttal kiterjesszük a gyógyszerkutatásban részt vevő partnereink, illetve ügyfeleink körét.”

Az IBM Deep Computing Capacity on Demand központ – amely New York államban, Poughkeepsie-ben található – egy biztonságos VPN-csatlakozáson át a világ valamennyi ügyfele számára elérhető az Interneten. A csúcsteljesítményre tervezett központ operációs környezetének skálázhatóságát virtualizált IBM eServer rendszerekből álló szerverfürt, valamint az ahhoz tartozó lemezes adattároló rendszer, hálózati infrastruktúra, szoftverek és szolgáltatások biztosítják.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés