Connect with us

technokrata

Az IBM Deep Computing On Demand új lendületet ad a gyógyszerkutatásnak

Dotkom

Az IBM Deep Computing On Demand új lendületet ad a gyógyszerkutatásnak

A Locus Pharmaceuticals az IBM szuperszámítógép-technológiához folyamodik az AIDS elleni gyógyszerkutatás fellendítésére.

Az IBM bejelentette, hogy a Locus Pharmaceuticals az IBM Deep Computing Capacity on Demand központjának szuperszámítógépeit fogja használni a vírusfertőzéssel terjedő betegségek – például a HIV vagy az AIDS – elleni gyógyszerek kutatására és modellezésére.

A Locus Pharmaceuticals új, kismolekulás terápiákat alkalmaz a legfontosabb gyógyászati igények kielégítésére.

A Locus kutatása a gyógyszermolekulák „de novo” fejlesztésére szolgáló, saját algoritmusokra épül. Ezek az algoritmusok biztosítják a terápia célpontjai elleni sikeres beavatkozáshoz szükséges képességeket, melyek már kívül esnek a hagyományos módszerek lehetőségein. A kémiához és a biológiához szorosan kapcsolódó technológia néhány esetben évekkel rövidítheti le az új gyógyszerek kifejlesztésének ciklusidejét. A Locus a kutatás hatékonyságának fokozása érdekében az IBM Deep Computing Capacity on Demand számítógépeinek igénybevételével szeretné tovább bővíteni jelenlegi 2,3 teraflop teljesítményű szuperszámítógépes infrastruktúrájának kapacitását. A szükséges teljesítményt Linux operációs rendszert futtató, 32-bites Intel Xeon processzorokkal felszerelt, IBM xSeries szerverekből álló eServer-fürtrendszer biztosítja a tudósok számára.

„Az IBM szakembereivel közösen sikerült algoritmusainkat optimalizálni az IBM számítógépes környezetre, ami rendkívüli mértékben növelte a számítási sebességet.” – nyilatkozta Jeff Wiseman, a Locus Pharmaceuticals technológiai és informatikai üzletágának igazgatóhelyettese. „A számítási futásidők jelentős csökkentése első alkalommal teszi lehetővé számunkra, hogy valós időben kapjuk az eredményeket. A még nagyobb sebesség és a megnövelt számítógépes teljesítmény révén négyszeresére bővül a projekt rendelkezésére álló kapacitás, ami lehetővé teszi, hogy újabb súlyos betegségek ellen is felvegyük majd a harcot. Az IBM igényalapú számítógépes hátterének rugalmassága, megbízhatósága és rendelkezésre állása biztosítja számukra, hogy munkánkat a gyógyszermolekulákra összpontosítsuk, és egyúttal kiterjesszük a gyógyszerkutatásban részt vevő partnereink, illetve ügyfeleink körét.”

Az IBM Deep Computing Capacity on Demand központ – amely New York államban, Poughkeepsie-ben található – egy biztonságos VPN-csatlakozáson át a világ valamennyi ügyfele számára elérhető az Interneten. A csúcsteljesítményre tervezett központ operációs környezetének skálázhatóságát virtualizált IBM eServer rendszerekből álló szerverfürt, valamint az ahhoz tartozó lemezes adattároló rendszer, hálózati infrastruktúra, szoftverek és szolgáltatások biztosítják.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek