Connect with us

technokrata

Megerősített biztonság a távoli hozzáféréshez – Novell BorderManager 3.8

Dotkom

Megerősített biztonság a távoli hozzáféréshez – Novell BorderManager 3.8

A Novell BorderManager 3.8 segítségével a vállalatok biztonságos, helyfüggetlen hozzáférést biztosíthatnak a mobil felhasználók alkalmazásaihoz, és ellenőrzésük alatt tarthatják az internetes műveleteket a nem kívánt tartalom elleni védekezés érdekében.

A végpontok védelmének köszönhetően a VPN kliensek már nem felügyelet nélküli, hanem a vállalati biztonsági házirendeknek megfelelően lezárt belépési pontok a magánhálózatban. A szoftver részeként elérhető Novell Client Firewall 2.0 használatával a szervezetek olyan többrétegű biztonsági megoldást építhetnek ki, mely a házirendeket az átjárókon és végpontokon egyaránt betartatja. Többféle hitelesítési módszer állítható be, melyek a jelszavak, tokenek, smart kártyák, biometria és a több mint 50-féle támogatott fejlett hitelesítési módszer kombinációjából építhető fel.

„Alkalmazottaink erőforrásokhoz történő hozzáférésének vezérlésekor ugyanazokat a bejelentkezési adatokat használjuk a VPN csatlakozáshoz, mellyel az irodában dolgoznak. Ezzel rengeteg időt megtakarítottunk, és alkalmazottaink irodán kívüli munkájának hatékonysága is megnőtt.” – mondta Chip DiComo, a Hellmann Worldwide Logistics információs infrastruktúráért felelős igazgatója – „A kliensoldali tűzfal hozzáadása hálózatunk minden végpontját biztonságossá tette, ezzel nagyban hozzájárult lelki nyugalmunkhoz.”

A Novell BorderManager 3.8 VPN forgalmi szabályokat kezelő motorja szerep alapú hozzáférés-kezelést használ, így a szervezetek vezetői biztosak lehetnek abban, hogy mindenki csak azokat az információforrásokat látja, melyekhez jogosultsággal rendelkezik. A „mindent vagy semmit” hozzáféréssel szemben a rendszergazdák minden egyes felhasználónak egy LDAP szabványnak megfelelő címtárból származó személyazonosság és szervezeti szerep alapján adhatják ki a jogosultságokat.

A FreeS/WAN nyílt szabvány támogatásával a BorderManager 3.8 használható Linux VPN klienssel is, az LDAP támogatás pedig lehetővé teszi, hogy a BorderManager bármilyen LDAP szabványnak megfelelő címtárszolgáltatás alapján hitelesíteni tudja a felhasználókat. A teljesen új szabványalapú VPN-nel a Novell BorderManager 3.8 ügyfelek kihasználhatják meglévő tőkebefektetéseiket, mivel a szoftver együttműködik bármilyen meglévő IPSec minősítésű, infrastruktúra komponenssel. A támogatott infrastruktúra komponensek közé több tucatnyi gyártó – például a Cisco, Check Point és Nortel – termékei tartoznak.

„Az iparági szabványok széles skálájának támogatása azt jelenti, hogy a BorderManager nemcsak a NetWare ügyfeleknek áll rendelkezésére, hanem működhet Linux és Windows környezetben is,” – mondta Chris Stone, a Novell alelnöke. „Ezzel a BorderManager verzióval a Novell továbblép a vállalati biztonság területén, hiszen nem egyszerűen a központi átjárókon védi a vállalatot, hanem a végpontokra is kiterjeszti a védelmet, ahol a szervezetek a legsebezhetőbbek.”

A BorderManager 3.8 integrálható a Novell Nsure Audit rendszerrel, így az ügyfelek teljes, egyértelmű jelentést készíthetnek az Internet-aktivitásról, ami alapján ellenőrizhető, hogy a jelenlegi gyakorlat megfelel-e a szervezet Internet használati házirendjének. Az Internet-hozzáférés vezérlésének lehetőségeivel, amelybe az internetes tartalomszűrési megoldások széles skálája is beletartozik, korlátozható a felhasználók internetes tevékenysége, így megakadályozható a potenciálisan veszélyes vagy nemkívánatos tartalom bejuttatása a magánhálózatra.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp