Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megerősített biztonság a távoli hozzáféréshez – Novell BorderManager 3.8

Dotkom

Megerősített biztonság a távoli hozzáféréshez – Novell BorderManager 3.8

A Novell BorderManager 3.8 segítségével a vállalatok biztonságos, helyfüggetlen hozzáférést biztosíthatnak a mobil felhasználók alkalmazásaihoz, és ellenőrzésük alatt tarthatják az internetes műveleteket a nem kívánt tartalom elleni védekezés érdekében.

A végpontok védelmének köszönhetően a VPN kliensek már nem felügyelet nélküli, hanem a vállalati biztonsági házirendeknek megfelelően lezárt belépési pontok a magánhálózatban. A szoftver részeként elérhető Novell Client Firewall 2.0 használatával a szervezetek olyan többrétegű biztonsági megoldást építhetnek ki, mely a házirendeket az átjárókon és végpontokon egyaránt betartatja. Többféle hitelesítési módszer állítható be, melyek a jelszavak, tokenek, smart kártyák, biometria és a több mint 50-féle támogatott fejlett hitelesítési módszer kombinációjából építhető fel.

„Alkalmazottaink erőforrásokhoz történő hozzáférésének vezérlésekor ugyanazokat a bejelentkezési adatokat használjuk a VPN csatlakozáshoz, mellyel az irodában dolgoznak. Ezzel rengeteg időt megtakarítottunk, és alkalmazottaink irodán kívüli munkájának hatékonysága is megnőtt.” – mondta Chip DiComo, a Hellmann Worldwide Logistics információs infrastruktúráért felelős igazgatója – „A kliensoldali tűzfal hozzáadása hálózatunk minden végpontját biztonságossá tette, ezzel nagyban hozzájárult lelki nyugalmunkhoz.”

A Novell BorderManager 3.8 VPN forgalmi szabályokat kezelő motorja szerep alapú hozzáférés-kezelést használ, így a szervezetek vezetői biztosak lehetnek abban, hogy mindenki csak azokat az információforrásokat látja, melyekhez jogosultsággal rendelkezik. A „mindent vagy semmit” hozzáféréssel szemben a rendszergazdák minden egyes felhasználónak egy LDAP szabványnak megfelelő címtárból származó személyazonosság és szervezeti szerep alapján adhatják ki a jogosultságokat.

A FreeS/WAN nyílt szabvány támogatásával a BorderManager 3.8 használható Linux VPN klienssel is, az LDAP támogatás pedig lehetővé teszi, hogy a BorderManager bármilyen LDAP szabványnak megfelelő címtárszolgáltatás alapján hitelesíteni tudja a felhasználókat. A teljesen új szabványalapú VPN-nel a Novell BorderManager 3.8 ügyfelek kihasználhatják meglévő tőkebefektetéseiket, mivel a szoftver együttműködik bármilyen meglévő IPSec minősítésű, infrastruktúra komponenssel. A támogatott infrastruktúra komponensek közé több tucatnyi gyártó – például a Cisco, Check Point és Nortel – termékei tartoznak.

„Az iparági szabványok széles skálájának támogatása azt jelenti, hogy a BorderManager nemcsak a NetWare ügyfeleknek áll rendelkezésére, hanem működhet Linux és Windows környezetben is,” – mondta Chris Stone, a Novell alelnöke. „Ezzel a BorderManager verzióval a Novell továbblép a vállalati biztonság területén, hiszen nem egyszerűen a központi átjárókon védi a vállalatot, hanem a végpontokra is kiterjeszti a védelmet, ahol a szervezetek a legsebezhetőbbek.”

A BorderManager 3.8 integrálható a Novell Nsure Audit rendszerrel, így az ügyfelek teljes, egyértelmű jelentést készíthetnek az Internet-aktivitásról, ami alapján ellenőrizhető, hogy a jelenlegi gyakorlat megfelel-e a szervezet Internet használati házirendjének. Az Internet-hozzáférés vezérlésének lehetőségeivel, amelybe az internetes tartalomszűrési megoldások széles skálája is beletartozik, korlátozható a felhasználók internetes tevékenysége, így megakadályozható a potenciálisan veszélyes vagy nemkívánatos tartalom bejuttatása a magánhálózatra.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés