Connect with us

technokrata

Megújult a Samsung Centrino-s noteszgépe

Dotkom

Megújult a Samsung Centrino-s noteszgépe

Nagyobb számítási és grafikai teljesítmény, illetve ehhez illeszkedően megnövelt kijelző tartozik a Samsung Centrino mobiltechnológiára épülő notebookjához.

Az első Centrino notebook PC, az X10 sikerére építve a Samsung megtervezte az X30 számítógépet, mely a felhasználók szórakoztatási igényeit is lefedi, miközben kihasználja a Centrino technológiából fakadó hosszú akkumulátoros működtetés lehetőségét és a vezeték nélküli kommunikációs képességeket. A X30 15,4 hüvelykes LCD kijelzője széles formátumú WXGA vagy WSXGA+ felbontású változatban érhető el. A széles képformátum több helyet biztosít a különböző feladatok elvégzéséhez, DVD filmek megtekintésekor pedig különösen hasznos.

A képernyőt nagy teljesítményű grafikus rendszer szolgálja ki. Az Nvidia új GeForce FX legfeljebb 64 megabyte saját memóriával felszerelt grafikus lapkájával rendelkezik. A 802.11b Wi-Fi csatoló mellett az X30 három USB 2.0 és IEEE1394 csatlakozót, valamint S-Video, VGA és optikai digitális hangkimenetet tartalmaz. A működési idő (hosszú élettartamú akkumulátorral) akár hét órára is nyúlhat.

Az X30 számos konfigurációban jelenik meg, 1,4-1,8 GHz-es Pentium M CPU órajellel, 30 és 80 GB közötti merevlemezzel és legfeljebb 2 GB memóriával. Emellett a noteszgép tömege 2,4 kilogramm, vastagsága pedig 2,6 cm.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp