Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar egyetemen oktatják a Stonegate tűzfal kezelését

Dotkom

Magyar egyetemen oktatják a Stonegate tűzfal kezelését

A finn Stonesoft közreműködésével a győri Széchenyi István Egyetem végzős hallgatói négy hét gyakorlati és négy hét elméleti oktatásban részesülnek a tűzfaltechnológiából.

A Stonesoft megállapodást kötött a győri Széchenyi István Egyetemmel a StoneGate tűzfalak elméleti és gyakorlati oktatására. A hallgatók oktatását a PiK-SYS, mint a Stonesoft magyarországi hivatalos partnere és oktató központja végzi a győri egyetem Távközlési Tanszékének oktatóival együttesen.

„Egyetemünk a számítógépes kabinetek védelmére teszteléseket folytatott a StoneGate tűzfal megbízhatóságára vonatkozóan. A teszteredmények pozitív kiértékelése után felmerült az igény a közelmúltban indított távközlés-informatika szak hallgatói számára a korszerű, tűzfal nyújtotta ismeretek oktatására. A finnországi Stonesofttal és magyarországi partnerével, a PiK-SYS Kft.-vel történt egyeztetés követően tanszékünk véglegesítette az elképzeléseket. A szerződés olyan előnyöket jelentett az oktatás számára, melyek jelentősen korszerűsítették a tananyagot és belső átszervezéssel megvalósíthatók voltak. Mindemellett a hallgatókat olyan értékes tudás birtokosává teszi, mely elhelyezkedési lehetőségeiket – egy hivatalos StoneGate vizsga birtokában – nagymértékben megnöveli.” – nyilatkozta dr. Borbély Gábor, egyetemi docens, a Távközlési Tanszék vezetője.

Az egyetem villamosmérnöki szakán, a távközlés-informatika szakirányon tanuló 21 hallgató számára október 20-án indult meg a négy hetes elméleti és négy hetes gyakorlati felkészítést biztosító képzés. A Kommunikációs rendszerek programozása elnevezésű tárgyba beépült tananyag magában foglalta a tűzfal-funkciók áttekintését, a tűzfal-rendszer felépítését, az általános tűzfalszabályok létrehozását, a tűzfalrendszer naplózását, a felhasználói menedzsmentet, a hálózati címfordítást, a felhasználó-azonosítást, a virtuális magánhálózatok kialakítási lehetőségeit, s számos más fontos funkciót. Az előadásokat a PiK-SYS minősített Stonegate mérnöke, míg a gyakorlati foglalkozásokat a Távközlési Tanszék oktatója tartotta. A teljes oktatás a tanszék egy korszerűen felszerelt számítógépes laboratóriumában zajlik. A kurzus végén a hallgatók előre meghirdetett időpontban, ellenőrzött körülmények között a Stonesoft hivatalos vizsgáján is részt vehetnek, s erről hivatalos okiratot kapnak.

Mivel az előadásokat az egyetem végzős évfolyamának diákjai hallgatják, ezért tudásukat akár már fél éven belül a munkahelyükön alkalmazhatják is. „A Széchenyi István Egyetem törekszik arra, hogy a jövőre készítse fel a hallgatóit, hiszen az informatikus szakmában a folyamatos és önálló fejlődés létfeltétel.” – mondta dr. Borbély Gábor.

A Távközlési Tanszék vezetője elmondta, hogy az egyetem nagyon örült a lehetőségnek, s természetesen szeretnék tovább bővíteni a kapcsolatot, s nem csak az oktatás terén, hanem a hazai tesztelésbe és kutatásba történő bekapcsolódással is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés