Connect with us

technokrata

Kik az elsődleges célpontjai a cybertámadásoknak?

Dotkom

Kik az elsődleges célpontjai a cybertámadásoknak?

Egy nemrég elkészült ENSZ jelentés szerint a nemzetek tekintetében az az ország felel a legtöbb cybertámadás indításáért, mely egyben a leggyakoribb célpontja is az ilyen eseményeknek.

A 228 oldalas jelentés szerint az Amerikai Egyesült Államok a digitális támadások legnagyobb forrása, ám ennek nagy része hazai földön csapódik le: az USA cégei, szervezetei és kormányzata az elsődleges célpontjai ezen támadásoknak. Mindezt megerősíti a digitális kockázatelemzéssel foglalkozó mi2g beszámolója is, mely az általa észlelt támadások számát 2003 első felében 91.088-ra teszi – ez pedig azt jelenti, hogy máris túllépték a tavalyi egész évben tapasztalt események mennyiségét.

A vállalat elemzése szerint 2002-ben 87.525 támadást észleltek, s ennek hozzávetőleg 37 százaléka irányult az Egyesült Államok ellen. A Symantec-re támaszkodó ENSZ jelentés azt állítja, hogy a tavalyi év második felében elkövetett ilyen események 35,4 százalékának az USA volt a forrása, melyet Korea követ 12,8 százalékkal. A további sorrend: Kína 6,9 százalék, Németország 6,7 százalék, Franciaország 4 százalék.

A spamküldők is leginkább az észak-amerikai kontinensen tanyáznak: 2003. márciusában becslések szerint a kéretlen levelek 58,4 százalékát az Egyesült Államokból indították útnak. Habár nekünk úgy tűnt, hogy rengeteg a kínai spam, a számok szerint hatalmas különbség van a második helyezett Kína és az USA között: a kérdéses időszakban a kéretlen leveleknek mindössze 5,6 százaléka származott a lassan másfélmilliárdnyi népességű országból. Az Egyesült Királyság dobogós lett 5,3 százalékkal, majd Brazília (4,9 százalék) és Kanada (4,1 százalék) következik.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp