Connect with us

Hirdetés

technokrata

Folyadékkristály-völgy: a világ legnagyobb Samsung TFT-LCD gyártóüzeme épül

Dotkom

Folyadékkristály-völgy: a világ legnagyobb Samsung TFT-LCD gyártóüzeme épül

A Samsung Electronics a világ legnagyobb TFT-LCD gyártóüzemét építi Koreában.

A Samsung Electronics a világ legnagyobb TFT-LCD megjelenítő-panelszállítója bejelentette koreai Chung Cheong Nam-Doban, Tangjeongban épülő új TFT-LCD gyártóüzemének alapkőletételét. Ez a telephely a világ legnagyobb TFT-LCD gyártó létesítménye, mely elkészülte után több mint 2 millió négyzetméternyi területen helyezkedik el. A világ első 7. generációs TFT LCD gyártósora, melyből négyet terveznek ebbe a létesítménybe, 2005-ben kezdi meg a tömegtermelést.

Több mint 1.000 ember vett részt az alapkőletételen, többek között a Samsung Electronics alelnöke, Yun Jong-yong, a Samsung Electronics elnöke, Lee Yoon-woo, és a koreai kormány képviselői.

Yun Jong-yong alelnök szerint: „A Tangjeong művelet során a világ első 7. generációs gyártósora jön létre, mely 1.870 mm x 2.200 mm – több mint két négyzetméteres – hordozót használ. A Tangjeongban található létesítménnyel a ChungCheongNam-Do terület a világ legnagyobb, következő generációs megjelenítőket készítő gyártókomplexumának ad otthont, így a PC monitor és TV készülék gyártók számára biztosítja a lapos panelek szállítását.”

A Samsung egy világszínvonalú „folyadékkristály-völgy” létrehozását tervezi a régióban, mely kulcsszerepet fog játszani a cég paneles megjelenítők piacán betöltött vezető szerepének biztosításában. A következő évtizedben a Samsung 20 billió koreai wont fektet be négy gyártósor felépítésébe, és akár 20.000 új munkahely létesítését reméli. A 2010-es befejezéskor az évi termelés meghaladja a 10 billió koreai won értéket, és addigra 48 billió koreai wonos bevételt hoz a létesítmény.

A Samsung Electronics a világ legnagyobb TFT-LCD gyártója 1998 óta. Amikor a Tangjeong komplexum 2005-ben megkezdi a termelést, a cég képviselői szerint a televíziókban felhasznált LCD panelek 40 százaléka innen származik majd.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés