Connect with us

technokrata

Asus L5800GM – korrekt design, nagy teljesítmény

Dotkom

Asus L5800GM – korrekt design, nagy teljesítmény

A távol-keleti gyártó kínálatában hamarosan új noteszgép kerül majd piacra hazánkban.

A L5800GM notebook egyik különlegességét az Nvidia kifejezetten mobil környezetbe szánt GeForce FX Go 5650 grafikus vezérlője jelenti (a videokártya egyébként 64 MB-nyi videomemória felett rendelkezik). Ez kellő teljesítményt nyújthat a legtöbb 3D-s alkalmazáshoz, különösen akkor, ha figyelembe vesszük, hogy egy 800 MHz-es FSB-vel bíró hyperthreading technológiájú, 3,3 GHz-es órajelű P4-es processzor biztosítja a hordozható számítógép számítási kapacitását. Alaplapját az Intel 865PE chipkészlete vezérli.

Operatív tárának mérete 512 MB, de akár 1 GB-ig is bővíthető (DDR SDRAM-okkal). Kijelzője 15,1 colos képátlóval rendelkezik, amin SXGA+, azaz 1400×1050 pixel felbontást tud megjeleníteni. Merevlemezének kapacitása 80 GB, ami a notebookok tekintetében nagynak nevezhető. Optikai meghajtója pedig képes a mínuszos szabvány szerinti DVD-k írására (és természetesen a CD-ket is kezeli).

Integrált Ethernet csatolója akár gigabites adatátvitelre is képes másodpercenként, emellett persze megtalálható benne az (integrált) 56 Kbps-os modem is. Vezetékmentes hálózati csatlakozásra is fel van készítve a noteszgép (802.11g). Érdemes még megemlíteni a 3 az 1-ben kártya-olvasót (SD, MMC és Memory Stick kártyák fogadására alkalmas), a soros, az infra és a négy darab 2.0-s USB portot, valamint a manapság már egyre ritkábbnak mondható floppy drive-ot is. A metálfekete/ezüst színekben pompázó noteszgép Firewire csatlakozással is rendelkezik, a közel 4 kg-os eszköz nettó ára Európában jelenleg 1900 euró körül van.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp