Connect with us

technokrata

MessageLabs és Filtermax – menedzselt vírus- és spamszűrés Magyarországon is

Dotkom

MessageLabs és Filtermax – menedzselt vírus- és spamszűrés Magyarországon is

A Filtermax bejelentette együttműködési megállapodását a MessageLabs kihelyezett e-mail biztonsági céggel, aminek révén Magyarországon is elérhetővé válnak a MessageLabs egyedi antivírus, antispam és pornószűrő szolgáltatásai.

Együttműködési megállapodást jelentett be a mai napon a MessageLabs és a Filtermax. Az ez utóbbi által megszerzett partneri státusz biztosítja a felhasználóknak azt, hogy a MessageLabs kihelyezett e-mail vírusszűrő, spamszűrő és pornókép-szűrő szolgáltatásait hazánkban is igénybe vegyék, és ehhez kapcsolódóan a legmagasabb szintű támogatásban részesüljenek.

A MessageLabs világszerte elhelyezett, több millió dollárt érő „irányítótorony” hálózata segítségével kihelyezett (outsourced) e-mail vírus-, spam- és pornókép szűrést végez, több mint 7.000 ügyfele számára, így védve őket az e-mailben felmerülő kockázatoktól még a vállalati hálózatokon kívül. A szolgáltatás egyedi, 100%-os vírusvédelmi garanciát tartalmaz hatékonyságának bizonyítékaként. Az antivírus megoldás prediktív heurisztikus algoritmusokat, 2,6 GB-ot meghaladó méretű adatbázist, valamint 3 tradicionális antivírus motort tartalmaz, mely lehetővé tette a MessageLabs számára, hogy elsőként állítsa meg a Sobig, a Mimail és a Fizzer vírusokat.

A spamszűrés szolgáltatás független mérések szerint 96%-ot meghaladó spam-felismerési aránnyal rendelkezik, azonban ennél is fontosabb, hogy a legitim e-mailek SPAM-nek minősítése, a False Positive Ráta 0,01% alatt van. Mindez a szerződéskötéstől számítva akár 24 órán belül rendelkezésre áll, hiszen a felhasználónál nincs szükség hardver vagy szoftver telepítésére.

A 25 felhasználótól elérhető csomagokban felhasználónként havi nettó 990 forinttól elérhető védelem kiegészíthető pornóképek szűrésével és belépőszintű tartalomszűrő szolgáltatásokkal. A bevezető időszakban 2003. december 31-ig a Filtermax a listaárból 10% kedvezményt ad, közintézmények és iskolák további kedvezményekre is jogosultak, továbbá a szolgáltatás 15 napos ingyenes kipróbálására is lehetőséget nyújt.

Nemes Dániel, a Filtermax stratégiai igazgatója elmondta, az együttműködési megállapodás aláírását közel másfél éves kiválasztási, tesztelési, tárgyalási és felkészülési periódus előzte meg, melynek során a cég munkatársai részletekbe menően megismerték a MessageLabs szolgáltatásait. Böröcz Gergely, a Filtermax ügyvezetője hangsúlyozta, a MessageLabs termékei árban versenyképesek a hagyományos spam- és vírusszűrő termékekkel, azonban figyelembe véve azt, hogy a szűrés már a hálózaton kívül megtörténik, és ez nem igényli az informatikai munkatársak közreműködését, a teljes élettartam költségében (TCO) a hagyományos megoldásokhoz képest akár 60-70% megtakarítást is eredményezhet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle