Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elindult a Biztostű oktató portál

Dotkom

Elindult a Biztostű oktató portál

A nyilvánosság előtt is bemutatkozik a Biztostű informatikai biztonságot oktató portál.

A Biztostű (mely az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanárainak és hallgatóinak segítségével, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, az Oktatási Minisztérium és a Search-Lab támogatásával jött létre) olyan informatikai biztonsággal foglalkozó webes oktató portál kíván lenni, amely a termékfüggő konkrétumokkal kevésbé kíván foglalkozik. Sokkal inkább a szemléletformálásra, a biztonsági látásmód kialakítására, ökölszabályok felismerésére és rögzítésére koncentrál, valamint ennek eredményeként a tudatosság, a megalapozott biztonságérzet és a bizalom megerősítését szolgálja. Célja, hogy az e téren tapasztalható társadalmi szintű hiányosságokat szemléletes ismeretanyag terjesztésével csökkentse.

A létrejött internetes forrás mind a diákok, mind az idősebb korosztályok számára hasznos kiinduló pontot, hosszabb távon megbízható alapokat kíván nyújtani. Mivel az összeállított tartalom azok számára szól, akik munkájuk vagy hobbijuk során IT-biztonsági problémákkal találkoznak, várható, hogy a konkrét gyakorlati esetekben is visszatérnek majd ezen alapokhoz, így a Biztostű mintapéldája lehet az életfogytig tartó tanulást szolgáló tananyagoknak.

A portál közel 400 oldalnyi, az informatikai biztonság széles területét átölelő tananyag található, amelyet interaktív játékok egészítenek ki. Ezen kívül több érdekes szakmai előadás is elérhető videofelvétel formájában, a hozzájuk kapcsolódó prezentációkkal és előadás jegyzetekkel egyetemben. A fogyatékkal élőkre tekintettel a multimédiás anyagok feliratozottak, az ábrák kísérő szöveggel vannak ellátva, így a vakok, gyengénlátók és siketek számára is értelmezhető a tartalmuk. Az alapismereteket több mint 30 specifikus területen további tanulmányok, dolgozatok színesítik.

A Biztostű mostani első megjelenését követően a szerzők további fejlesztéseket ígérnek, amelyek az oktató tartalom bővítésére, további interaktív játékok készítésére, illetve a programozott oktatás megvalósítására irányulnak. A korszerű e-learning megoldásokat követve testreszabott tananyag utak, illetve az érdeklődőtől a középiskolai képzési szinten keresztül az egyetemi oktatásig eltérő szintű tartalmak között lehet majd választani, ahol a tananyag elsajátítását számos ponton ellenőrző kérdések, tesztek, feladatok teszik majd teljessé. Ezenfelül a szerzők lehetőséget biztosítanak bárki számára, hogy saját, a témával foglalkozó színvonalas oktató anyagát, lektorálást követően a honlapon megjelentethesse.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés