Connect with us

technokrata

Elindult a Biztostű oktató portál

Dotkom

Elindult a Biztostű oktató portál

A nyilvánosság előtt is bemutatkozik a Biztostű informatikai biztonságot oktató portál.

A Biztostű (mely az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanárainak és hallgatóinak segítségével, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, az Oktatási Minisztérium és a Search-Lab támogatásával jött létre) olyan informatikai biztonsággal foglalkozó webes oktató portál kíván lenni, amely a termékfüggő konkrétumokkal kevésbé kíván foglalkozik. Sokkal inkább a szemléletformálásra, a biztonsági látásmód kialakítására, ökölszabályok felismerésére és rögzítésére koncentrál, valamint ennek eredményeként a tudatosság, a megalapozott biztonságérzet és a bizalom megerősítését szolgálja. Célja, hogy az e téren tapasztalható társadalmi szintű hiányosságokat szemléletes ismeretanyag terjesztésével csökkentse.

A létrejött internetes forrás mind a diákok, mind az idősebb korosztályok számára hasznos kiinduló pontot, hosszabb távon megbízható alapokat kíván nyújtani. Mivel az összeállított tartalom azok számára szól, akik munkájuk vagy hobbijuk során IT-biztonsági problémákkal találkoznak, várható, hogy a konkrét gyakorlati esetekben is visszatérnek majd ezen alapokhoz, így a Biztostű mintapéldája lehet az életfogytig tartó tanulást szolgáló tananyagoknak.

A portál közel 400 oldalnyi, az informatikai biztonság széles területét átölelő tananyag található, amelyet interaktív játékok egészítenek ki. Ezen kívül több érdekes szakmai előadás is elérhető videofelvétel formájában, a hozzájuk kapcsolódó prezentációkkal és előadás jegyzetekkel egyetemben. A fogyatékkal élőkre tekintettel a multimédiás anyagok feliratozottak, az ábrák kísérő szöveggel vannak ellátva, így a vakok, gyengénlátók és siketek számára is értelmezhető a tartalmuk. Az alapismereteket több mint 30 specifikus területen további tanulmányok, dolgozatok színesítik.

A Biztostű mostani első megjelenését követően a szerzők további fejlesztéseket ígérnek, amelyek az oktató tartalom bővítésére, további interaktív játékok készítésére, illetve a programozott oktatás megvalósítására irányulnak. A korszerű e-learning megoldásokat követve testreszabott tananyag utak, illetve az érdeklődőtől a középiskolai képzési szinten keresztül az egyetemi oktatásig eltérő szintű tartalmak között lehet majd választani, ahol a tananyag elsajátítását számos ponton ellenőrző kérdések, tesztek, feladatok teszik majd teljessé. Ezenfelül a szerzők lehetőséget biztosítanak bárki számára, hogy saját, a témával foglalkozó színvonalas oktató anyagát, lektorálást követően a honlapon megjelentethesse.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp