Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP Képalkotási és nyomtatási divízió (IPG) negyedéves eredmények

Dotkom

HP Képalkotási és nyomtatási divízió (IPG) negyedéves eredmények

A HP nyilvánosságra hozta 2003 IV. negyedévi eredményeit.

A HP Képalkotási és nyomtatási divíziójának árbevétele 6,2 milliárdos rekordszintet ért el, ami 11 illetve 19 százalékos növekedést jelent a tavalyi negyedik és az idei harmadik negyedév adatával összevetve. A kellékanyagok forgalma 14, az üzleti hardvereszközöké 6, az otthoni termékeké pedig 5 százalékkal bővült az előző év utolsó három hónapjához viszonyítva.

A digitális képalkotási megoldások árbevétele 18 százalékkal emelkedett a tavalyi negyedik negyedévhez képest. A HP-nek a világ minden pontján sikerült megszilárdítania vezető pozícióját a legfontosabb termékkategóriákban. A vállalat 8 százalékponttal, 56 százalékra növelte részesedését a tintasugaras nyomtatók egyesült államokbeli piacán a harmadik naptári negyedévben. Az NPD Group legfrissebb adatai szerint a HP a többfunkciós (all-in-one) eszközök piacán is fokozta előnyét versenytársaihoz képest – piacrésze itt 66 százalék.

Az IPG divízió üzemi eredménye a vizsgált negyedévben lépte át első ízben az 1 milliárd dolláros határt. Az árbevétel 16 százalékának megfelelő nyereség 7 illetve 36 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi és az előző negyedévi értéket. A bruttó nyereséghányad előző negyedévhez képest tapasztalt enyhe gyengülése a hardverek termékmixen belüli súlyának növekedéséből ered.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés