Connect with us

technokrata

Fujitsu Siemens Computers Kft.: újabb eladási rekordok, erős pozíció

Dotkom

Fujitsu Siemens Computers Kft.: újabb eladási rekordok, erős pozíció

A vállalat a 2003 pénzügyi félévben összesen több mint kétszer annyi PC-t, mobil eszközt és szervert értékesített a hazai piacon, mint a megelőző év azonos időszakában.

A Fujitsu Siemens Computers Kft. a 2003 szeptember végén zárult első pénzügyi félévében több mint négyszer gyorsabb ütemben növekedett, mint a hazai számítástechnikai piac. A négy évvel ezelőtt alapított vállalat tovább javította piaci pozícióit: részesedése az áprilisi 6,2 százalékról 2003 harmadik naptári negyedévében 11 százalék fölé emelkedett. Ezzel a magyar piac második legjelentősebb szereplőjévé vált.

A vállalat a 2003 pénzügyi félévben összesen több mint kétszer annyi PC-t, mobil eszközt és szervert értékesített a hazai piacon, mint a megelőző év azonos időszakában, értékesítési árbevétele pedig 69 százalékkal haladta meg azt. A cégre megalapítása óta jellemző rendkívüli növekedési dinamika tovább erősödött (a mennyiség tekintetében további 39 százalékkal, az értékesítés szempontjából 29 százalékkal). A Fujitsu Siemens Computers Kft. csaknem minden termékcsoportban – különösen az asztali számítógépek és a mobil eszközök területén – fokozta értékesítését, míg a szerver eladások területén megőrizte piaci pozícióját.

Kimagasló, 290 százalékos volt a Fujitsu Siemens mobil számítógépei iránti érdeklődés növekedése a megelőző év azonos időszakával összevetve. Különösen az utolsó három hónap hozott rendkívüli, 300 százalékot meghaladó kereslet-növekedést. Az üzleti felhasználású PC-k eladásának erős élénkülését mutatja, hogy a pénzügyi félévben a megelőző időszakhoz képest az értékesítés 190 százalékos volt, a magáncélú asztali munkaállomásoké pedig 187 százalékos. A storage termékek forgalma az árbevétel alapján több mint 2 és félszeresére, a számítógépes perifériák és a professzionális szolgáltatások értéke valamivel kevesebb, mint duplájára nőtt.

A társaság jelenlegi növekedési üteme pontosan követi Poros Gábor tavaly áprilisban meghirdetett üzleti menetrendjét: az ügyvezető akkor a számítástechnikai piacot sújtó recesszió ellenére a cégét rövid időn belül a hazai információtechnológia szegmens első öt vezető vállalata közé pozícionálta.

Poros Gábor a sikerek forrását a rendkívül gazdag és rugalmas termékválasztékban látja, azaz abban, hogy a cég versenytársainál szélesebb palettán elégíti ki a vevők igényeit. Ismét beigazolódott a cég stratégiája, amely a mobilitásra és az üzleti szempontból kritikus alkalmazások IT infrastruktúrájára alapoz. Ebben rendkívüli mértékben támaszkodik a Fujitsu Siemens Computers K+F műhelyeiben folyó munkára. A Siemens AG és a Fujitsu Limited technológiai bázisának és innovációs erejének egyesítése ugyanis a világ egyik legszélesebb információtechnológiai termékválasztékának kifejlesztését tette lehetővé. Ugyancsak hozzájárul a sikerhez a Fujitsu Siemens Computers következetes, indirekt értékesítési stratégiája és a folyamatosan bővülő viszonteladói partnerkör. Részben a megnövekedett partnerkör, részben pedig a további piaci szegmensek megcélzásának igénye alapozta meg azt a döntést, melynek alapján a közelmúltban a Fujitsu Siemens Computers disztribúciós keretmegállapodást kötött a CHS-sel, így a korábbi két sikeres nagykereskedő partnerrel, az Ingram Micro-val és a HRP-vel együtt, a Fujitsu Siemens Computers-nek most már három disztribútora áll az egyre népesebb partnerkör rendelkezésére.

A Fujitsu Siemens Computers néhány legújabb termékét nemrég a vállalat hagyományos októberi nemzetközi termékbemutatóján jelentették be, és hamarosan a magyar vásárlók számára is hozzáférhetőek lesznek. A több mint 300 terméket felvonultató augsburgi OctoberFESTival újdonságai: a 16:9 képarányú, 17”-os, forgatható TFT monitorral szerelt, kiterjesztett multimédiás képességű és „hagyományos” kialakítású, de mobil klaviatúrájú Lifebook T noteszgépek, a Pocket LOOX 610-es jelzésű PDA és az Intel-Xeon-MP processzortechnológiát alkalmazó PRIMERGY szerver.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp