Connect with us

2004 a tábla PC éve lesz?

Dotkom

2004 a tábla PC éve lesz?

Feljövőben a mobil számítógépek szegmensének legifjabb tagja, a tábla PC. Gyerekbetegségeinek kinövését követően hódító jövő vár az eszközökre – vélekedett a Microsoft.

Az elsőgenerációs tábla PC nem túl fényes eladási mutatóinak ellenére – a Microsoft közlése szerint a 2002-es novemberi bejelentés óta alig fél milliót adtak el ezen eszközökből – Redmond bizakodó a jövőt illetően. Erre több oka is megvan: a mobilplatform továbbfejlesztése, a hardvergyártók új designokkal való kísérletezése, az eszközt vezérlő operációs rendszer felfrissítése végre felkelteni látszik a vállalati felhasználók figyelmét. Ez a szegmens különösen igyekezett magát távol tartani a tábla PC első generációjától.

A második szériába tartozó eszközök a Comdex 2003-as kiállításán is szép számban képviselték magukat. Általánosságban elmondható, hogy ezen tábla PC-k többnyire mind Centrino alapokra építkeznek, aminek egyik jótékony hatása a közel kétszer nagyobb (akkumulátorról biztosított) üzemidő – szemben a korábbi Pentium IIIM processzoros rendszerekkel. Ráadásul némely gyártó már árban is közel azonos szinten értékesíti a ˝hagyományos˝ noteszgépekkel tábla PC-it: például a Gateway átalakítható eszközeinek egy része csak száz dollárral drágább, mint egy hasonló noteszgép.


A Microsoft a hunyó?

Egy hónapja írtunk arról, hogy Wang Csen Tang, az Acer elnöke a Microsoft üzletpolitikáját hibáztatta az eladások alacsony szintjéért. Tang úgy vélte, hogy a vásárlókat elriasztja a magas ár – hiszen egy számítási teljesítményre azonos noteszgéphez képest egy átlagos tábla PC jó pár száz dollárral többe kerül. Ezen összeget pedig leginkább a Microsoft Windows XP Tablet PC Edition operációs rendszer ára dobja meg – vélekedett az Acer elnöke.

Éppen ezért pozitív előrelépés – ahogyan már fent is említettük -, hogy a Microsoft operációs rendszerében is történtek változtatások. Redmond Windows XP Tablet PC változatának 2004-es verziója például már továbbfejlesztett beviteli panellel rendelkezik. Ráadásul minden Winows XP Tablet PC Edition változattal bíró felhasználó számára ingyenesen kínálja a frissítést a Microsoft, ami szintén hozzájárulhat a jobb alkalmazhatóság elterjedéséhez, végső soron pedig a készülékek eladási mutatóinak növekedéséhez.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő