Connect with us

technokrata

Végre biztonságban az Apple felhasználók

Dotkom

Végre biztonságban az Apple felhasználók

Az amerikai cég végül csak kiadta azokat a javításokat, melyek megjelenéséről sokan már lemondtak.

Nagy vihart kavart az Apple azzal a múlthavi bejelentésével, melyben azt tanácsolta a szoftvereit használó közösségnek, hogy térjenek át a Mac OS X 10.3-as változatára (azaz a Párducra), mert az tartalmaz olyan biztonsági javításokat, melyeket a korábbi verziók nem. A vállalat ugyanis (akkorra) nem készítette el – és akkor úgy tűnt, nem is fogja – a 10.2-es és ennél régebbi Mac OS X-eihez a patch-eket. A hónap elején aztán közölte az Apple, hogy elérhetővé fogja tenni régebbi Mac OS X-eihez is az ominózus javításokat. A kiadott nyilatkozat szerint nem állt be változás a cég azon eljárási módszerében, mely szerint az újabb operációs rendszer megjelenését követően a régieket is támogatják.

A Párducról egyébként időközben kiderült, hogy alkalmazásával adatvesztés léphet fel. Azon felhasználók egy kisebb tábora, akik a nagysebességű Firewire kapcsolaton keresztül csatlakoztatják külső merevlemezüket a számítógéphez, arról számolt be, hogy adatvesztés lépett fel nála az Apple legújabb operációs rendszerének, a Mac OS X 10.3-asnak a feltelepítését követően.

Szerdától elérhető a fejlesztő webhelyén az a biztonsági frissítés, mely a fent említett problémákra kínál gyógyírt. A Párduc két, megjelenését követően igen hamar ismertté vált hibáját tünteti el, illetve a korábbi, Jaguár névre hallgató változatban fellelt számos sebezhetőséget szünteti meg.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp