Connect with us

technokrata

Network Associates és Cisco: biztonságos hálózati csatlakozás

Dotkom

Network Associates és Cisco: biztonságos hálózati csatlakozás

Az együttműködés keretében a Network Associates összekapcsolja a Cisco Trust Agent nevű rész-programját a McAfee Security technológiával, annak biztosítékául, hogy minden McAfee felhasználónak a legfrissebb antivírus védelme legyen kiszolgálóján vagy asztali gépén.

A Cisco Network Admission Control programjának célja az újonnan megjelenő biztonsági fenyegetések által okozható kár behatárolása. Az együttműködés keretében a Network Associates megkapta a Cisco Trust Agent licencét, amely egy szoftver „ügynök”, a rendszerek végpontjaira telepítve, és a Cisco hálózattal kommunikál. A Cisco Trust Agent és a McAfee Security technológia integrációja révén a felhasználók fokozott védelemben részesülnek a sebezhetőségek és a rosszindulatú fenyegetések (vírusok, férgek, trójaiak) ellen. A McAfee Security megoldásokat Cisco technológiákkal összefüggésben használó rendszergazdák így biztosíthatják, hogy a hálózati hozzáférést csak illeszkedő és megbízható végponti rendszerek kapják meg, azaz rendszereiknek a lehető legfrissebb védelme lesz.

„A Cisco Network Admission Control (hálózati bejelentkezési ellenőrző) programját azért fejlesztettük ki, hogy lehessenek egymást kiegészítő technológiák, amelyek együttműködnek egymással a vállalati környezetekben elérhető legfejlettebb védelem érdekében.” – mondta Charles H. Giancarlo, a Cisco Systems szenior alelnöke és termékfejlesztési vezetője.

„A McAfee Security megoldások pontosan együtt fognak működni a Cisco Trust Agent-tel, garantálva hogy a hálózatba belépő McAfee felhasználóknak friss biztonsági szoftverük van.” – mondta George Samenuk, a Network Associates elnök-vezérigazgatója.

A Cisco Trust Agent összegyűjti a biztonsági helyzetre vonatkozó információkat a különféle, köztük az antivírus szoftver ügyfelektől és ezt az információt továbbítja a kapcsolódó Cisco hálózathoz, ahol a belépési ellenőrzést végrehajtják. Kezdetben a Cisco Network Admission Control program a Microsoft Windows NT, XP és 2000 operációs rendszereket futtató végpontokat fogja támogatni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp