Connect with us

technokrata

Nagyobb kijelzővel bíró tábla PC a Viewsonic-tól is

Dotkom

Nagyobb kijelzővel bíró tábla PC a Viewsonic-tól is

A Viewsonic bejelentette harmadikgenerációs tábla PC-jét, mely – elődjéhez képest – nagyobb LCD-vel rendelkezik.

Normál noteszgépként vagy tábla PC-ként egyaránt lehet használni a V1250-es modellszámot kapott eszközt, köszönhetően az elforgatható kijelzőnek. Az érintőképernyős LCD mérete 12,1 colra ˝hízott˝, szemben a korábbi változattal, mely ˝csak˝ 10 colos képátlóval bír. Ezen a felületen egyébként maximálisan 1024×768 pixel jeleníthető meg.

Centrino alapokra építkezik, ami szinte már kötelező elvárás egy ilyen eszköznél. Az Intel ezen mobiltechnológiája (a korábbi megoldásokhoz képest) ugyanis sokkal nagyobb üzemidőt tesz lehetővé az ilyen készülékeknek, márpedig egy kézírás-felismerésre is képes tábla PC-nél ez fontos szempont. 1 GHz-es Pentium M processzora ugyan számítási teljesítmény tekintetében természetesen nem veszi fel a versenyt például egy asztali PC-vel, ám a célnak tökéletesen megfelel (különösen, hogy az ultraalacsony energiaigényű modellek közül származik).

Operatív tárának maximális mérete 768 MB lehet, alapértelmezett esetben 256 MB-nyi DDR SDRAM található benne. Merevlemezének kapacitása 30 GB, s a winchester rendelkezik rázkódás elleni védelemmel is. Természetesen felszerelték integrált modemmel és LAN-csatlakozással is, ahogyan a 802.11b vezetékmentes technológia is megtalálható benne. A készüléken helyet kapott egy firewire, kettő 2.0-s USB port illetve egy SD/MS/MMC slot is.

28 Wh-s lítium-ion akkumulátorának mindössze másfél órára van szüksége a teljesen feltöltött állapot elérésére. A Windows XP Tablet PC változatával ellátott noteszgép ára 1800 dollártól indul, de extra akkumulátorral és DVD-meghajtóval is megvásárolható az eszköz, ekkor 2300 dollárt kell érte fizetni.

Fizikai paraméterek

Méret: 28x23x2,6 cm
Tömeg: 1,8 kg (akkumulátorral)Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle