Connect with us

technokrata

INFOtrend – bemutatják a kétirányú műholdas Internet-szolgáltatást

Dotkom

INFOtrend – bemutatják a kétirányú műholdas Internet-szolgáltatást

A 2. Nemzetközi informatikai és telekommunikációs konferencia és szakkiállítás november 27-29. között várja a professzionális felhasználókat, üzletembereket a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

Az elsődlegesen a szakmának szóló kiállítást Közép-Kelet-Európában egyedülállóan színvonalas és gazdag konferenciaprogram kíséri. A konferencia alapú szakkiállítás középpontjában idén a kormányzati informatikai célok, beruházások megismertetése áll. A szakmai találkozó főtámogatója az IHM, fővédnöke Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter. A MATISZ és az IVSZ mellett jelen lesz a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, az MTA, és a kutatás-fejlesztés területén pályázatokat nyert más intézetek is. A kiállítók 58%-a új cég, és idén jelentős a külföldiek részvétele is: Ausztria, Dánia, az Egyesült Királyság és Németország cégei mutatkoznak be.

A szakmai konferenciák között szerepel az e-learning hazai alkalmazásáról, a jó digitális tananyag elkészítéséről, az európai uniós távoktatási tapasztalatokról szóló háromnapos workshop, amelyet a Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) rendez meg. Az Intelligens Társadalom Szakmai-Tudományos Társaság a Digitális Település Programról csütörtökön tart tájékoztatót. Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) pénteken „EU-start” címmel tart kerekasztal beszélgetést, amelyen a vállalkozók tájékozódhatnak a csatlakozásig hátralévő 153 nap lehetőségeiről, választ kaphatnak kérdéseikre, és megismerhetik az uniós támogatási politikát. Az INFOtrenden pénteken a Zorp Informatikai Innovációs Ösztöndíj átadására is sor kerül. A kiállítók előadásain az érdeklődők hallhatnak az internetes médiaterminálok sikeréről, és a NOD32 Antivirus systemről.

Az INFOtrend érdekessége, hogy mindhárom GSM-szolgáltató GPRS rendszere egy helyen tesztelhető az azonos környezetben felállított érintőképernyős terminálokon. A „B” pavilonban az érdeklődők rendelkezésére áll többféle kivitelben az e-InfoPont márkanevű-, és a rendkívül egyszerűen kezelhető munkahelykereső információs terminál is. Az INFOtrenden egy Magyarországon egyedülálló média terminál is megtekinthető működés közben.

Az INFOtrend látogatói megtekinthetik a 8. Közép- és kelet-európai kábel és szatellit kiállítást is. Ide a visszatérő kiállítók mellett új résztvevők is érkeznek a régióból. A kiállításon elsők között kerül bemutatásra a kétirányú műholdas Internet-szolgáltatás és a látogatók találkozhatnak a nagy frekvenciájú jelek adásához, vételéhez és szétosztásához szükséges rendszerek világelső gyártójával.

A „B” pavilon, 10/a standján kialakított Internet-kávézóban bárki ingyenesen internetezhet fél órán át egy intelligens chipkártya segítségével.

Az INFOtrend csütörtöktől szombatig 10-17 óra között, ingyenes parkolási lehetőséggel várja a szakmai közönséget a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontba.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp