Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft: további lépések a spam visszaszorítására

Dotkom

Microsoft: további lépések a spam visszaszorítására

Megújulóban a Microsoft Exchange Server, s kiszivárgott a vezető antivírus cégekkel való együttműködés terve is…

Microsoft Exchange Server 2003 – elég sok helyen ez a szoftver felelős a digitális levelek kezeléséért. Bill Gates Comdex-beli bejelentése szerint az alkalmazás még jobb funkciókkal lesz felvértezve, már ami a spamvédelmet jelenti.

Többek között heurisztikus antispam képességekkel lesznek felruházva az Exchange Server 2003-as változatai, így a tervek szerint a kéretlen e-mailek nagyobb hatásfokkal lesznek megállíthatók még azelőtt, hogy az internetezők levelesládájában landolnának. A heurisztikus elemzés nagyszámú üzenetelemzésre épül, melynek során megvizsgálásra kerül a beérkező levelek tartalma annak érdekében, hogy a bennük lévő minták analizálásával és felismerésével az új fenyegetésekre hatékonyan tudjon a szoftver reagálni. Ez az eljárás a jelenleg alkalmazott pontozási rendszernél rugalmasabb megközelítés, s egyben nagyobb hatásfokú is.

A technológia a Microsoft elnevezésében az Exchange Intelligent Message Filter (IMF), azaz az intelligens üzenetszűrő névre hallgat. Adatokkal való ellátását Redmond webes Hotmail szolgáltatása fogja biztosítani, így a heurisztikus keresés mindig naprakész információkkal rendelkezik majd az aktuális spamtrendekről.

Egy hónapon belül elérhető lesz a fent említett antispam funkciók bétaváltozata, de arról nem hangzott el konkrét tájékoztatás, hogy pontosan mikor juthatnak az Exchange tulajdonosok a fenti képességek kiforrott verziójának birtokába. Egyébként mindazok számára elérhetővé válnak a korábban említett lehetőségek, akik feliratkoznak a Microsoft Software Assurance programjára.

Szorosabb együttműködés az antivírus fejlesztőkkel

Pár napja értesítette a Microsoft az antivírus termékeket fejlesztő cégeket arról, hogy velük közösen kíván fellépni a spam megállítása érdekében. Redmond egy többszörös szűrési eljárásban gondolkodik, így képes lenne az IMF hiányzó funkcióit közös erőfeszítéssel semlegesíteni. Egy esetleges megállapodás eredményeként az összefogásban részt vevő cégek számára hatékonyabbá válhat a spammel szembeni harc, szivárogtatta ki a fenti információkat egy vezető antivírus cég egyik alkalmazottja.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés