Connect with us

technokrata

Internetes támadások: növekvő veszéllyel

Dotkom

Internetes támadások: növekvő veszéllyel

Egy felmérés szerint az internetes támadások egyre növekvő számban fenyegetik az online közösséget, s nemcsak hogy emelkedik a mennyiségük, de egyre veszélyesebbek is lesznek.

Egy hálózati védelemmel foglalkozó cég, nevezetesen az Internet Security Systems kedden közzétette jelentését, melyet a fent említett témában végzett el. Ennek során kiderült, hogy az újonnan felfedezett biztonsági hibák nagyrészt változatlan mennyiségben (725 darab) kerültek napvilágra a harmadik negyedévben, az előző negyedévhez képest (akkor 727 darabra bukkantak). A július elsejétől szeptember végéig tartó időszakban ugyanakkor 823 új férget és vírust találtak, ami 26 százalékos emelkedést mutat a korábbi időszak eredményeivel összehasonlítva.

Chris Rouland, az ISS sebezhetőséget kutató csapatának elnöke a következőképp nyilatkozott: ˝Egy sérülékenység ismertetése és az azt kihasználó program megjelenése közötti idő tovább szűkül, ezzel egyre kevesebb időt hagyva a vállalatoknak arra, hogy felkészülhessenek az ilyen támadások megakadályozására.˝ Ezzel a megállapítással egyébként a Symantec szóvivője is egyetértett.

A fentieknek némileg ellentmond ugyanakkor a Computer Emergency Response Team, azaz a CERT megállapítása, mely szerint a 2003-ban felbukkanó biztonsági hibák száma várhatóan valamelyest kevesebb lesz, mint amennyire 2002-ben akadtak. Ez mindenképpen előrelépés, ha figyelembe vesszük, hogy 1999 és 2002 között a CERT által rögzített biztonsági rések száma durván minden évben megduplázódott.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle