Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyenesen letölthető tűzfal és víruskereső

Dotkom

Ingyenesen letölthető tűzfal és víruskereső

A Computer Associates International ingyenesen biztosítja minden felhasználó számára a tűzfalvédelmet és a vírusokkal szembeni hatásos fellépést.

Keddtől a CA eTrust EZ Armor szoftvere bárki számára szabadon letölthető. Az alkalmazás tűzfalat és vírusvédelmet egyaránt magába foglal, s tartalmaz egy szintén ingyenes, egy éves frissítési periódust is. Ian Hameroff, a cég vezető biztonságstratégája közölte, hogy azért döntöttek a fenti lépés megtétele mellett, mert az otthoni felhasználók körében olyan számban megnövekedett a vírusfertőzések száma, hogy annak már nagy hatása van a vállalatokra is. ˝Célunk továbbra is a vállalati szektor elérése. Napjaink kockázati tényezői nem feltétlenül vállalati szinten jelentkeznek, de hatásuk előbb-utóbb érinti a vállalatokat.˝ – közölte Hameroff.

A szakértő szerint ez nem jár a konkurencia helyzetének gyengítésével. ˝Nem arra fókuszálunk, hogy versenytársaink piaci részesedését lecsökkentsük.˝ – mondta Hameroff. Ennek ellenére például a Symantec részvényeinek értéke több mint 7 százalékot esett a bejelentést követő rövid időn belül, s hasonló (5 százalékos) negatív változás volt tapasztalható a Network Associates papírjainak értékénél is.

Donovan Gow, az American Technology Research piacelemző cég elnöke szerint ez egyértelműen a piac túlreagálását jelenti. Mivel a CA csak körülbelül a világ teljes antivírus piacának 6 százalékát tudhatja magáénak (az otthoni felhasználókat nézve pedig már csak 1 százalékos ez az arány), ezért a bejelentés hatása a részvények eséséhez képest jóval kisebb jelentőségű, vélekedett Gow.

A szoftver 18 MB-os változata a Computer Associates weboldaláról tölthető le.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés