Connect with us

Ingyenesen letölthető tűzfal és víruskereső

Dotkom

Ingyenesen letölthető tűzfal és víruskereső

A Computer Associates International ingyenesen biztosítja minden felhasználó számára a tűzfalvédelmet és a vírusokkal szembeni hatásos fellépést.

Keddtől a CA eTrust EZ Armor szoftvere bárki számára szabadon letölthető. Az alkalmazás tűzfalat és vírusvédelmet egyaránt magába foglal, s tartalmaz egy szintén ingyenes, egy éves frissítési periódust is. Ian Hameroff, a cég vezető biztonságstratégája közölte, hogy azért döntöttek a fenti lépés megtétele mellett, mert az otthoni felhasználók körében olyan számban megnövekedett a vírusfertőzések száma, hogy annak már nagy hatása van a vállalatokra is. ˝Célunk továbbra is a vállalati szektor elérése. Napjaink kockázati tényezői nem feltétlenül vállalati szinten jelentkeznek, de hatásuk előbb-utóbb érinti a vállalatokat.˝ – közölte Hameroff.

A szakértő szerint ez nem jár a konkurencia helyzetének gyengítésével. ˝Nem arra fókuszálunk, hogy versenytársaink piaci részesedését lecsökkentsük.˝ – mondta Hameroff. Ennek ellenére például a Symantec részvényeinek értéke több mint 7 százalékot esett a bejelentést követő rövid időn belül, s hasonló (5 százalékos) negatív változás volt tapasztalható a Network Associates papírjainak értékénél is.

Donovan Gow, az American Technology Research piacelemző cég elnöke szerint ez egyértelműen a piac túlreagálását jelenti. Mivel a CA csak körülbelül a világ teljes antivírus piacának 6 százalékát tudhatja magáénak (az otthoni felhasználókat nézve pedig már csak 1 százalékos ez az arány), ezért a bejelentés hatása a részvények eséséhez képest jóval kisebb jelentőségű, vélekedett Gow.

A szoftver 18 MB-os változata a Computer Associates weboldaláról tölthető le.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom