Connect with us

technokrata

Nvidia GeForce FX Go5700 – a legújabb, a leggyorsabb

Dotkom

Nvidia GeForce FX Go5700 – a legújabb, a leggyorsabb

Megjelent a távol-keleti cég mobil eszközökbe szánt grafikus kártyájának legújabb, s egyben ebben a szegmensben az Nvidia termékei között leggyorsabb változata.

A nagyobb távol-keleti gyártók nagy része (Toshiba, Compal, Quanta stb.) a bejelentéssel egy időben hozta nyilvánosságra, hogy készíteni fognak olyan notebookokat, melyben az Nvidia most debütált grafikus vezérlője teljesít majd szolgálatot. A cég egyébként a szegmensben betöltött szerepének további erősödését várja a GeForce FX Go5700-tól – ennek hatása azonban majd csak a jövő év elején jelentkezik majd. Nagyobb mennyiségben ugyanis először decemberben szállítja az Nvidia ezt a típust, s tervek szerint 2004 első negyedében vásárolhatják meg a végfelhasználók az olyan noteszgépeket, melyek ilyen videovezérlővel vannak felszerelve.

Néhány technikai adat

Az 5700-as sorozat, legtöbb elődjéhez hasonlóan 128 bites memóriainterfésszel bír. A 130 nanométeres gyártási eljárás az első változatokhoz képest a kisebb processzormag és a kevesebb hőleadás ígéretével kecsegtet. Ebbe a képbe tökéletesen beleillik a továbbfejlesztett, 4.0-s Powermizer képesség is, mely a termék energiatakarékosságát hivatott megvalósítani. Az összes korábbi, azonos típusba tartozó FX Go vezérlő 2.0-s VPE-vel, azaz Video Processing Engine-nel rendelkezett, ám a digitális videók látványának javítása érdekében az 5700-asokban már a technológia újabb generációja található.

Támogatja a DirectX 9-et, rendelkezik a GeForce-oknál megszokott Nview Multi-Display képességével, ám ebben a szegmensben egyedül ez a példány van felvértezve az úgynevezett Ultrashadow funkcióval, mely a megjelenítendő képeken levő árnyékolást hivatott még élethűbbé tenni. Emellett szintén csak a Go5700 rendelkezik az Intellisample HCT-vel (high-resolution compression technology – nagyfelbontású tömörítési technológia), mely a képminőség további javítására került a grafikus vezérlőbe. Végül még érdemes megemlíteni a CineFX motor verzióváltását is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp