Connect with us

technokrata

Nem sikerült tökéletesre az Internet Explorer patch

Dotkom

Nem sikerült tökéletesre az Internet Explorer patch

Többen felfedezték már, hogy a nemrég kiadott kumulatív Internet Explorer javítás funkcióbeli változásokat okoz – melyeket magunk is megtapasztalhatunk, ha feltelepítettük a patch-et.

A múlt hét közepén írtunk arról, hogy az 5.01-es, 5.5-ös és 6.0-s Internet Explorerekhez összegző hibajavítás (824145) jelent meg; azaz minden korábbi, s további öt új biztonsági rést befoltoz ennek használatba vétele. Három sebezhetőséget az Internet Explorer keresztdomain (cross-domain) biztonsági modellje rejt magában, emellett a zónainformáció egy XML objektum felé való továbbítása is hibásnak bizonyult; illetve a Microsoft böngészőjében zajló azon drag and drop műveletek, melyek dinamikus HTML események alatt következnek be, szintén sebezhetők.

Nos, a patch feltelepítését követően a sebezhetőségek megszűnnek, ám több kellemetlen momentummal is kénytelenek vagyunk szembesülni. Először is, a böngésző scrollbarjának működése megváltozott. Igen sokan használták a következő funkciót: a görgetést a gördítősáv üres részére kattintva érték el – ez azonban most a szokásos egy oldalnyi léptetés helyett kettőt ugrik (ergo folyamatos olvasásra használhatatlanná vált).

Ezenfelül az Internet Explorer által megjelenített oldalon kijelölt szöveg jelölése megszűnik, ha a scrollbarral görgetést végzünk. Plusz probléma, hogy az ablakok resizeBy, resizeTo, moveBy vagy moveTo funkcióinak használata Access Denied hibát eredményez – ez pedig a patch feltelepítése előtt nem jelentkezett.

A Microsoftot többen is figyelmeztették a történtekről, ám Redmond egyelőre hivatalosan még nem reagált.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle