Connect with us

technokrata

Microsoft vizsgálódás a Linux hibái körül

Dotkom

Microsoft vizsgálódás a Linux hibái körül

A szoftverfejlesztő óriáscég szeretné felmérni, hogy a nyíltforrású operációs rendszerek hibajavítása mennyivel lassabb, mint a Windows-é.

Redmond több elemzőt is alkalmazásba vett azon célból, hogy felmérje: a Linux biztonsági hibáit milyen gyorsan foltozzák be. A Microsoft tervei szerint az ezzel kapcsolatos vizsgálódás eredményeit a Windows hasonló mutatóival fogják összehasonlítani. A Days of Risk (kockázat napjai) nevet kapott stratégia létét a Microsoft hivatalosan nem kívánta megerősíteni.

Márpedig többek szerint a Microsoft igencsak kíváncsi arra, hogy mennyi ideig tart a nyíltforrású operációs rendszerrel illetve az azzal kapcsolatos szoftverekkel foglalkozó programozók számára egy sebezhetőség javításának elkészítése, a sérülékenység nyilvánosságra kerülésének időpontjától számítva. Redmond számításai szerint ugyanis a legfontosabb patch-ektől eltekintve a Linux javítások lassabban jelennek meg a Windows-ra készített frissítések zöménél. Ezt szeretné is bebizonyítani, illetve ennek révén azt, hogy a Microsoft operációs rendszerének alkalmazása kisebb biztonsági kockázatot jelent.

Arról egyébként a napokban számoltunk be, hogy életbelépett a Microsoft termékeket érintő javítások kibocsátásnak menetében korábban bejelentett változás. Még a múlt hónapban közölte ugyanis Redmond, hogy a továbbiakban rendszeres havi ciklusokban kívánja megjelentetni a javításokat, nem pedig hébe-hóba, ahogy az eddig gyakran megesett.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp