Connect with us

technokrata

Microsoft: változik a hibajavítás rendje

Dotkom

Microsoft: változik a hibajavítás rendje

Redmond bejelentette, hogy megváltoztatja a szoftvereiben felfedezett hibák kiadásának szabályát.

Azzal együtt, hogy kiadtak négy biztonsági javítást a cégnél, egyben tájékoztatták a nyilvánosságot, hogy életbelépett az ennek menetében korábban bejelentett változás. Még a múlt hónapban közölte Redmond a New Orleans-i Worldwide Partner Conference keretei között, hogy a továbbiakban rendszeres havi ciklusokban kívánja megjelentetni a javításokat, nem pedig hébe-hóba, ahogy az eddig gyakran megesett.

Megoszlanak az új szabályról az IT-biztonság szakértőinek véleményei. Általában azt lehet mondani, hogy semleges hatása lesz a változásnak, de például Greg Shipley, az amerikai IT-biztonsággal foglalkozó Neohapsis cég társalapítója szerint az problémákat jelenthet, hogy az eddig relatíve elosztva érkező patch-eket most egyszerre kell majd feltelepíteni. Ez egyrészt sok munkát fog igényelni egyszerre, másrészt azonban nem kell mindennap vadászni a frissítések után, s ez utóbbi mindenképpen könnyítést jelent.

Az azonban mindenképpen érdekes kérdés, hogy mi történik akkor, ha egy különösen veszélyes sebezhetőségre bukkannak. A havi ciklust betartva extrém esetben akár az is előfordulhat, hogy pont egy frissítés-csomag után derül ki egy biztonsági lyuk, ami így közel egy hónapig tárva-nyitva maradhat. Ez pedig megnöveli annak az esélyét, hogy a ˝vadonban˝ elterjed a sérülékenység kihasználásának módszere, és egy féreggel például hamar letarolja valaki a nyitott Windows-okat. Mit reagál erre a Microsoft? Valószínű, hogy hamarosan megtudjuk…

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek