Connect with us

technokrata

HP Invision 2003: a lengyel pályázó nyert

Dotkom

HP Invision 2003: a lengyel pályázó nyert

Mátrai Miklóst elismerésben részesítették művészi értelmezéséért.

A HP bejelentette a 2003. évi HP Invision Digitális Fotópályázat végeredményét. A nemzetközi döntőn Ausztria, Franciaország, Lengyelország, Magyarország, Olaszország, Spanyolország, és Dél-Afrika versenyzői vettek részt. A fődíjat és a HP Digitális Diákfotográfusa 2003 címet az EMEA régióban végül Olgierd Michalak, a lengyel pályázó nyerte el.

A HP az ünnepélyes díjkiosztó gálát Firenzében, a Borghese Palotában, a kivételes szépségű Tükörteremben tartotta, ahol az esemény díszvendége a legendás fényképész, Douglas Kirkland volt.

A döntőbe jutott fényképeket impozáns szakértő zsűri értékelte: Garry Coward-Williams, az Amateur Photographer magazin szerkesztője, Rankin és Douglas Kirkland, két elismert fotóművész, valamint Robin Derrick, a Vogue kreatív igazgatója.

A zsűri külön elismerésben részesítette az internetes szavazás győztesét, a spanyol Féliz Llanos Cruz-t eredeti hozzáállásáért. Az osztrák Valerie Loudon-t egyedi erőfeszítéséért, a dél-afrikai Natalie Western-t érzelemmel teli képeiért, a francia Liza Nguyen-t koncepciójáért, Mátrai Miklóst – aki Magyarország képviseletében vett részt a díjkiosztón – pedig művészi értelmezéséért dicsérték meg.

A magyar győztes és intézete, a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola megtarthatja a HP-tól a verseny idejére kapott csúcs kategóriás termékeket: egy-egy digitális fényképezőgépet, szkennert, fotónyomtatót, és hordozható számítógépet, valamint kiegészítőket.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp