Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Kaspersky Labs európai víruskutató központot létesít

Dotkom

A Kaspersky Labs európai víruskutató központot létesít

A Kaspersky Labs nemzetközi adatbiztonsági fejlesztő cég európai számítógépvírus-kutató központot létesít Párizsban, amelyet Marc Blanchard, az ismert európai vírusszakértő fog vezetni.

Manapság Európa kulcsfontosságú régióvá vált a Kaspersky Labs számára, amely 30%-át jelenti a Kaspersky Labs értékesítésének. ˝Ügyfeleink nagy száma miatt jobban kell reagálnunk az új fenyegetésekre. Egy ilyen központ segítségével a cég növelheti reagálási sebességét, és védelmi eszközöket készíthet a helyi támadások ellen.˝ – mondta Natalya Kaspersky, a Kaspersky Labs vezérigazgatója.

Az új központ részt vesz az európai vírushelyzet valós idejű megfigyelésében, és közös technológiai kutatásokat folytat a Moszkvában, Oroszországban működő Kaspersky Labs Global Virus Research Centre kutatóközponttal. A hangsúlyt az új vírusokra adott válaszidő csökkentésére és az európai ügyfelek proaktív információellátására, valamint magas színvonalú technikai támogatására helyezik. Ez helyi és globális szinten is egyaránt hatékonyabb fenyegetés-elhárítást eredményez.

A Kaspersky Labs örömmel fogadja Marc Blanchardt, aki az új Kaspersky Labs European Virus Research Centre kutatóközpont vezetője lesz. A központ vezetésével kapcsolatos teendői mellett Marc műszaki támogatási hálózatot épít ki Franciaországban.

Marc Blanchard a világ egyik legelismertebb vírusszakértője. Karrierje az informatikai fenyegetések elemzésének területén 1986-ban kezdődött, amikor kifejlesztette saját technológiáját a káros programok ellen. 1991-ben Marc vezette a Central Point Software számítógépvírusokkal foglalkozó kutatócsoportját. A későbbiekben ő vezette a cég európai kutatórészlegét. 1996-ban Blanchard csatlakozott a Trend Microhoz, ahol a Francia Számítógépvírus-kutató Központ létrehozásában vezető szerepet töltött be. Ezután ismét az európai víruskutatást vezette. Mindeközben folytatta intenzív oktatókarrierjét, a vírusvédelmi specialisták egy teljes generációjának képzését és minősítését segítette. Marc cikkek és kutatások sorát publikálta, amelyek közül sokat a víruselemzők képzésére használnak mind a mai napig.

˝A Kaspersky Labs szakértői és jómagam nagyjából ugyanakkor kezdtük küzdelmünket az informatikai fenyegetések ellen. Örömmel tölt el, hogy lehetőséget kaptam a közös munkára azokkal a szakértőkkel, akiket már régóta tisztelek forradalmi fejlesztéseikért a vírusírók elleni harc területén.˝ – jegyezte meg Marc Blanchard – ˝Biztos vagyok benne, hogy közös munkánk gyümölcsöző lesz, és ügyfeleink élvezni fogják egyesített szakértelmünk előnyeit˝.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés