Connect with us

technokrata

A Kaspersky Labs európai víruskutató központot létesít

Dotkom

A Kaspersky Labs európai víruskutató központot létesít

A Kaspersky Labs nemzetközi adatbiztonsági fejlesztő cég európai számítógépvírus-kutató központot létesít Párizsban, amelyet Marc Blanchard, az ismert európai vírusszakértő fog vezetni.

Manapság Európa kulcsfontosságú régióvá vált a Kaspersky Labs számára, amely 30%-át jelenti a Kaspersky Labs értékesítésének. ˝Ügyfeleink nagy száma miatt jobban kell reagálnunk az új fenyegetésekre. Egy ilyen központ segítségével a cég növelheti reagálási sebességét, és védelmi eszközöket készíthet a helyi támadások ellen.˝ – mondta Natalya Kaspersky, a Kaspersky Labs vezérigazgatója.

Az új központ részt vesz az európai vírushelyzet valós idejű megfigyelésében, és közös technológiai kutatásokat folytat a Moszkvában, Oroszországban működő Kaspersky Labs Global Virus Research Centre kutatóközponttal. A hangsúlyt az új vírusokra adott válaszidő csökkentésére és az európai ügyfelek proaktív információellátására, valamint magas színvonalú technikai támogatására helyezik. Ez helyi és globális szinten is egyaránt hatékonyabb fenyegetés-elhárítást eredményez.

A Kaspersky Labs örömmel fogadja Marc Blanchardt, aki az új Kaspersky Labs European Virus Research Centre kutatóközpont vezetője lesz. A központ vezetésével kapcsolatos teendői mellett Marc műszaki támogatási hálózatot épít ki Franciaországban.

Marc Blanchard a világ egyik legelismertebb vírusszakértője. Karrierje az informatikai fenyegetések elemzésének területén 1986-ban kezdődött, amikor kifejlesztette saját technológiáját a káros programok ellen. 1991-ben Marc vezette a Central Point Software számítógépvírusokkal foglalkozó kutatócsoportját. A későbbiekben ő vezette a cég európai kutatórészlegét. 1996-ban Blanchard csatlakozott a Trend Microhoz, ahol a Francia Számítógépvírus-kutató Központ létrehozásában vezető szerepet töltött be. Ezután ismét az európai víruskutatást vezette. Mindeközben folytatta intenzív oktatókarrierjét, a vírusvédelmi specialisták egy teljes generációjának képzését és minősítését segítette. Marc cikkek és kutatások sorát publikálta, amelyek közül sokat a víruselemzők képzésére használnak mind a mai napig.

˝A Kaspersky Labs szakértői és jómagam nagyjából ugyanakkor kezdtük küzdelmünket az informatikai fenyegetések ellen. Örömmel tölt el, hogy lehetőséget kaptam a közös munkára azokkal a szakértőkkel, akiket már régóta tisztelek forradalmi fejlesztéseikért a vírusírók elleni harc területén.˝ – jegyezte meg Marc Blanchard – ˝Biztos vagyok benne, hogy közös munkánk gyümölcsöző lesz, és ügyfeleink élvezni fogják egyesített szakértelmünk előnyeit˝.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle