Connect with us

Hirdetés

technokrata

Trend Micro: a Gatelock eszközök biztonságossá teszik az irodákat

Dotkom

Trend Micro: a Gatelock eszközök biztonságossá teszik az irodákat

A Trend Micro és a Netscreen által forgalomba hozott integrált vírusvédelem, tűzfal és VPN megoldás segítségével a vállalatok biztonságossá tehetik a kihelyezett és otthoni irodákat is.

A Trend Micro bejelentette új Gatelock 3000 és Gatelock 5000 eszközeinek megjelenését. Mindkét eszköz a Trend Micro vírusvédelmi technológiáját tartalmazza a Netscreen Technologies tűzfal- és virtuális magánhálózat (VPN) technológiái mellett, így kínálva könnyen kezelhető megoldást. A Gatelock Remote Appliances segítségével az informatikai vezetők a kihelyezett irodákban és az otthon dolgozó munkatársaknál is könnyedén bevezethetik és kezelhetik a vírusvédelmi, tűzfal és VPN biztonsági megoldásokat. Ezekkel az alkalmazásokkal a vírusvédelem frissítése központilag, a rendszergazdák által történik, így az alkalmazottakat nem terheli a vírusvédelmi szoftverek frissen tartásának feladata, a szervezetek pedig biztosak lehetnek abban, hogy a felépített biztonsági házirendek betartása konzisztens módon történik.

A kommunikáció és a hordozhatóság fejlődésével az egyének egyre több lehetőséget kapnak az otthoni vagy más alkalmazottakkal megosztott kihelyezett irodában végzett munkára, ahol ugyanolyan termelékenységet és csatlakozási lehetőségeket érhetnek el, mint a hagyományos irodában dolgozó ügyfeleik és munkatársaik. Ezek a távoli helyek és otthoni irodák azonban támadási pontokká válhatnak, ahol a vírusok és rosszindulatú kódok beléphetnek a hálózatba, és kapcsolódási pontként szolgálhatnak a hackerek megbízhatatlan webhelyei és hátsó kapui számára. A vállalat informatikai vezetőinek újabb kihívást jelent a távoli munkatársak biztonságának koordinálása és a helyi alkalmazottakkal azonos házirendek bevezetése, a távoli helyekkel történő egyenkénti kapcsolatfelvétel, valamint az ottani támogatás pedig újabb költségeket generál.

A Gatelock megoldásokkal a távoli irodák könnyedén biztonságossá tehetők, és a házirendek is konfigurálhatók, ami segít annak biztosításában, hogy a kihelyezett munkahelyek is megfeleljenek a vállalati biztonsági stratégiának. Egy új fenyegetés megjelenése esetén a támadás-megelőzési házirendek átvihetők a Gatelock megoldásra a Trend Micro Control Manager központi menedzsment konzolhoz kapcsolódó Trend Micro OfficeScan Corporate Edition szoftverről. A Gatelock 3000 és Gatelock 5000 modellek legfeljebb 10 felhasználó számára teszik lehetővé egyetlen Internet csatlakozási pont megosztását, így csökkenthetők a támogatási költségek. Az eszköz-alapú felépítés leegyszerűsíti a bevezetést, felügyeletet és karbantartást, ez pedig tovább csökkentheti a működtetési költségeket.

A Trend Micro Gatelock 5000 (10 felhasználóig) és a Gatelock 3000 (5 felhasználóig) várhatóan 2004. I. negyedévétől érhető el az EMEA régióban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés