Connect with us

technokrata

A HP Magyarország piacvezető noteszgép-szállítója

Dotkom

A HP Magyarország piacvezető noteszgép-szállítója

A HP Magyarország bejelentette, hogy az International Data Corporation legfrissebb, 2003. harmadik naptári negyedéves kutatása alapján továbbra is Magyarország és az egész EMEA régió piacvezető noteszgép-szállítója.

A magyar notebook piacon a vállalat az idei év harmadik negyedévében a tavalyi év hasonló időszakához képest 62,3%-kal növelte noteszgép-értékesítését – ez 3.496 eladott terméket jelent. Így a HP 24,7%-os piaci részesedésével megőrizte vezető pozícióját. A magyar felhasználók a harmadik negyedévben összesen 14.172 noteszgépet vásároltak, a szegmens így 2002. azonos időszakához képest 79,8%-kal nőtt.

Az IDC kutatása alapján a HP hasonlóan jó eredményeket ért el a teljes EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régióban is. Kelet-Európában a tavalyinál 58,2%-kal növelte noteszgép eladását (ez 38.596 eladott terméket jelent), a vállalat így 21,1%-os piaci részesedéssel zárta a negyedévet. Az EMEA országokban a HP a tavalyi év azonos időszakánál 64,4%-kal több, 607.381 noteszgépet értékesített, így 19,3% százalékos részesedésével továbbra is őrzi piacvezető pozícióját. A kelet-európai országok notebook-forgalma az előző év harmadik negyedévéhez képest 68,7%-kal, az EMEA régió forgalma 52,8%-kal nőtt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle