Connect with us

technokrata

Vírushíradó – egy év alatt 700 ezer látogató

Dotkom

Vírushíradó – egy év alatt 700 ezer látogató

2003. november 5-én ünnepelte egy éves fennállását a magyar nyelvű Vírushíradó.

A Vírushíradó az elmúlt egy év alatt több mint 700 ezer egyedi oldalletöltést regisztrált, összesen mintegy 80 országból. Naponta mintegy 1500-2000 ember látogatja, ám nagyobb vírusfertőzések idején a napi látogatottság ennek 4-5-szörösét is eléri. A látogatók elsősorban céges környezetből vagy oktatási intézményekből érkeznek, amire a munkaidőben tapasztalható magas oldalletöltési szám is utal.

A portálon jelenleg 85 magyar nyelvű vírusleírás és közel 210, vírusokkal és biztonságtechnikával kapcsolatos cikk található, amelyek forrása 10-15 nemzetközi biztonságtechnikai hírportál és szakmai fórum valamint három anti-vírus szoftvergyártó cég információs adatbázisa. A hírek és vírusleírások mellett a legolvasottabb az Elsősegély rovat, amely hasznos információkat nyújt, többek közt vírusgyanú, fertőzés, megelőzés és kármentesítés témakörben. Látogatóink által a legtöbbet olvasott írások között található a Gyorsmentesítés, Vírushatározó, Vírusom van és a Megoldások című rovat is. A hírek közül pedig az Windows-RPC hiba és hatásai, illetve a nagyobb Internetes támadások keltették fel a legtöbb olvasó érdeklődését.

Hírleveleinket közel 6000 regisztrált részére kézbesítjük. A Vírushíradó hírlevélben heti rendszerességgel az elmúlt hét legfontosabb híreit, a legaktívabb vírusokkal kapcsolatos teendőket olvashatják. A Vírus Riadó pedig egy alkalmi hírlevél, amely veszélyes vagy váratlan fertőzés esetén figyelmezteti a felhasználókat a veszélyre.

A Vírushíradó az egyre növekvő biztonsági fenyegetések miatt indult útjára, és azt a célt tűzte ki maga elé, hogy mindenkinek hasznos információkkal szolgáljon a vírusok és egyéb kártevők által veszélynek kitett számítógépes világban.

„A fentiek ismeretében bátran állíthatjuk, hogy a Vírushíradó sikeresen bekerült a köztudatba, a szakma által elismert hírforrássá, és hasznos tudásbázissá vált.” – nyilatkozta Fórján Csaba, az oldalt üzemeltető 2F 2000 ügyvezető igazgatója – „Terveink szerint hamarosan újabb részekkel, témakörökkel is bővül majd a portál, és emellett újabb szolgáltatások bevezetésére is készülünk.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp